MURA POPLAVILA D. KONCOVČAK

Sudeći prema igri i rezultatu utakmice 2. kola kupa koja je odigrana prošli vikend, Mura iz Hlapičine trebala bi u borbu za vrh nadolazećeg prvenstva dok nogometaše D. Koncovčaka očekuje bitka za opstanak. Dečki iz Hlapičine prezentirali su u subotu odličnu i nadasve efikasnu igru te nimalo nisu podsjećali na jalovu ekipu iz proljetnog djela prvenstva.

Visoku pobjedu od 0:7 ne umanjuje ni činjenica da ih je domaćin dočekao prepolovljen bez četvorice standardnih igrača jer ovakvoj Muri teško bi naudili i u kompletnom sastavu. Možda ne bi doživjeli potop koji je mogao biti i veći, ali ostaje činjenica da im sa novim trenerom, dosadašnjim igračem Borisom Radikovićem, slijedi mukotrpan rad kako bi i dalje ostali članovi 2. međimurske lige. Volje i želje ima, igrački kadar je tanak, a klupa uglavnom prazna. Kako se u sličnoj, ako ne i goroj situaciji nalazi još nekoliko klubova, perspektiva nije tako crna i bezizgledna pa se sa jednim pravim i odgovornim odnosom igrača, trenera i uprave može doći do spasonosne obale.

Igra Mure pak se puno razlikuje od dosadašnje. Brza, poletna i organizirana dovodi do niza prilika koje se sada uglavnom realiziraju. Pojačana s dva igrače iz Svetog Martina i Vratišinca, ova ekipa sposobna je za visoki plasman i svakako će predstavljati tvrd orah favoritima prvenstva među koje i sami spadaju. Za dva tjedna slijedi i prvenstveni okršaj Mure i D. Koncovčaka, ovaj put u Hlapičini, pa će biti zanimljivo vidjeti da li je ova kup utakmica bila dobar indikator za sve što smo napisali.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)