Mura do visoke pobjede u gradskom derbiju s ekipom Plavih iz Peklenice

Lakše nego se očekivalo došla je Mura iz Hlapičine do pobjede  protiv ekipe Plavih iz Peklenice.  Pošto su  u tijeku dosadašnjeg dijela prvenstva  obje ekipe prikazale zavidnu formu očekivalo se da će sama utakmica proteći u većoj neizvjesnosti.

Možda je razlog tome dosta rano vodstvo Mure već u 12. minuti nakon lijepog zgoditka Nikole Perčića za vodstvo od 1:0.

Imali su Plavi nakon toga i prigode za izjednačenje, ali je prvi puta udarac Maria Srneca odlično obranio domaći vratar Hrvoje Lajtman, dok je drugi njegov udarac  otišao visoko preko vratiju.

Inače gledali smo dosta živu i dinamičnu utakmicu koji je vjerojatno prelomio Marko Rožman odlično izvedenim slobodnim udarcem u 44. minuti za povećanje vodstva od 2:0.

U drugom dijelu utakmice Plavi su pokušali doći do povoljnijeg rezultata, međutim prejalovi su bili njihovi napadi u ovoj utakmici. Imali su i posjed lopte u drugom dijelu, ali bez koristi. Domaćini pak konkretniji te u 52. minuti Luka Antolović lijepo ulazi u domaći kazneni prostor te zaobilazi vratara Plavih Končića i šalje loptu u praznu mrežu za konačnih 3:0.

Do kraja utakmice gledali smo ravnopravnu utakmicu bez nekih konkretnijih situacija pred vratarima.

Ovom pobjedom Mura se probila na treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 13 bodova, dok sa samo bodom manje Plavi su četvrti.Ovoj utakmici prisustvovao je i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak , pa kako bi dokazao svoju neutralnost utakmicu je odgledao tako da je svako poluvrijeme imao klupsku majicu od jedne ekipe.

Recimo da je Mura današnju utakmicu odigrala u novim dresovima čiji sponzori su komunalna tvrtka Murs-ekom i Grad Mursko Središće , te im se iz kluba najljepše zahvaljuju.

(tekst i foto: zr)