Munivrana donio bod Međimurju u posljednjoj minuti

U posljednjem 13 . kolu jesenske etape 2 HNL Međimurje je gostovalo u Zadru kod starog poznanika još iz vremena Prve lige. U utakmici odigranoj po jakoj buri zasluženo nosi bod iz ” Stanova ” u susretu u kojem su imali veći posjed i nekoliko neiskorištenih prilika.

Mogli su povesti već u 2. minuti da je nakon proboja Munivrane bolje reagirao prvo Patafta pa nakon odbijene lopte i Hranilović. Do kraja prvog dijela po vjetrovitom vremenu još po jedna prigoda Patafte koji dobro šutira s dvadeset metara ali Pinčić brani. Zadrani imaju prigodu pred kraj poluvremena, ali lopta Petkovića završava na gredi.

U prvih petnaest minuta drugog dijela potpuna dominacija čakovčana, Zadrani se brane i pokušavaju kontrama ugroziti gol Galošija. U 53. minuti na dodavanje Šarića Munivrana dobro puca, međutim domaći vratar Pinčić skreće loptu u korner. Neopreznost u redovima Međimurja domaćin koristi u 62. minuti kada nakon greške Brckovića lopta dolazi do Majića koji je proslijeđuje na drugu stativu do Petkovića i Zadar vodi.

Do kraja utakmice i dalje isto, Međimurje kontinuirano vrši pritisak, a domaćin se i dalje brani i kontranapadima pokušava ugroziti Galošija.

U 71.minuti veliku prigodu iz blizine kada je lopta doslovce šetala po crti  ne koristi Hranilović, a domaći igrač Blažević lob udarcem neprecizan je pet minuta kasnije.

Veliki i zasluženi bod, za kraj polusezone, Međimurju je donio ponajbolji igrač na utakmici Mario Munivrana, koji na dodavanje Režića s petnaest metara u 90.minuti pogađa suprotni kut domaćeg vratara.

MEĐIMURJE ( 4 – 3 – 3 ) : Galoši –  Branilović, Režić,  Pušić, Brcković – Hranilović, Tkalčić (od 20′ Šarić), Zanjko –  Patafta, Marcijuš (od 77′ Trojak), Munivrana ,  Trener: Matija Kristić.

Tako su čakovčani jesensku dionicu, u ligi od četrnaest klubova, završili na 10. mjestu s petnaest osvojenih bodova. Slijedi duga pauza, a nastavak natjecanja u 2. HNL počinje početkom ožujka slijedeće godine.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)