Može li realna Hrvatska zaustaviti brazilske plesače?

Sutra se u Katru igraju prve četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu. Hrvatskoj je protivnik Brazil, već prije prvenstva proglašen novim svjetskim prvakom. U Hrvatsku nitko ne vjeruje pa su joj kladionice na pobjedu dodijelile sramotni koeficijent 10, dok Brazil ima 1,45. Možda je ovo velika prilika da kladionice bankrotiraju jer naša analiza govori da Brazilu neće biti lako s Hrvatskom.

Brazil je do sada igrao samo s trećerazrednim reprezentacijama, ali je čak jednu utakmicu uspio izgubiti. Nikakvu i aferama uništenu Srbiju pobijedio je samo 2:0, a protiv naivne ekipe Južne Koreje iživljavao se do besvjesti. Više od pola utakmice plesali su narodna kola uz korner zastavicu.

Lako im je bilo protiv takvih ekipa, ali neko dostojanstvo trebali su pokazati, a ne da se izruguju slabim reprezentacijama. Kažu da imaju dvije postave od kojih svaka može osvojiti prvenstvo. Ona druga je to doslovno i pokazala kada je izgubila od daleko slabijeg protivnika.

I da zaključimo, Brazil do sada nije igrao ni s jednom kvalitetnom reprezentacijom, a prva takva koja će im se suprostaviti biti će Hrvatska, svjetski doprvak pokraden u Rusiji.

Biti će zanimljivo gledati hoće li se protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija Brazil  naplesati. Ovakva realna i do sada odlična Hrvatska koja je do četvrtfinala prolila suze, znoj i krv neće se samo tako predati kako misle Brazilci koji su u svom podcjenjivanju pobjedu već zabilježili.

U nogometu je sve moguće, a Vatreni nemaju što izgubiti već samo puno dobiti. Vjerujemo da će se plesačima iz Brazila suprostaviti na najbolji mogući način te ih tako natjerati da opet odu na tečaj plesa.

IDEMO HRVATSKA, AJMO VATRENI!

(R. Tomanić, foto: Screenshot)