Može li Međimurec prvi srušiti Varteks, Rudar se pobjedom želi oprostiti od svojih navijača

Jesenska dionica 4. HNL Čakovec – Varaždin došla je do  kraja. Tablica lige se podijelila na tri dijela, a u gornjem dijelu odvojile su se tri ekipe koje će voditi borbu za naslov prvaka. Za sada je u velikoj prednosti varaždinski Varteks ispred Bednje i Poleta .

U posljednjem 15. kolu  neporaženi Varteks, lider prvenstva dolazi u goste Međimurcu. Do prvog mjesta i uvjerljive prednosti pred konkurentima doveo ih je trener Želimir Orehovec koji je u jednom dijelu prošle sezone vodio nedjeljnog domaćina. Varaždinci koje predvode iskusni Karić i najbolji strijelac lige Šoštarić favoriti su protiv svog domaćina, ali će se morati dobro pomučiti da uzmu bodove. Igrači mladog trenera Davora Piškora sposobni su suprotstaviti se gostima i nanijeti im prvi poraz pred vjerojatno velikim brojem gledatelja jer ” White Stonesi ” najavljuju masovni dolazak. Eventualni kiks Varteksa pokušati će iskoristiti najbliži pratitelji Bednja i Polet da mu se još više približe.

Polet u posljednjim kolima gazi sve pred sobom, a ima i  najefikasniji napad. Do nova tri boda pokušati će doći u Čakovcu protiv Sloge u nedjeljnoj matineji. Domaćini i inače lošije igraju kod kuće i teško da mogu parirati kvalitetnoj momčadi Marija Kovačevića koja po nama jedina na proljeće može stići lidera iz Varaždina.

Bednja koja je u prošlom kolu razmontirala Omladinac dočekuje najugodnije iznenađenje jeseni četvrto plasirane Pušćine. Međutim sve osim pobjede domaćina bilo bi iznenađenje.

Rudar u dobroj formi dočekuje iskusnu Podravinu iz  Ludbrega, starog poznanika. Iako će igrati bez požutjelog Marka Šoltića igrači trenera Željka Domjanića vjeruje da će za kraj sezone upisati tri boda i razveseliti svoje navijače.

Dinamo iz Domašinca ponovo gostuje, ovaj puta u Turčinu protiv neugodne Dubravke koja teško prepušta bodove gostima. U prošlom kolu bili su blizu boda i dobro su igrali u Ludbregu pa se im to možda sada vrati.

Igrači Mladost Kometa u rezultatskoj su krizi u posljednjim kolima, međutim po kvaliteti koju posjeduju ekipa trenera Bunca ne bi se iznenadili da se iz Jalžabeta vrate s pobjedom.

Posljednje plasirani Omladinac teško da može nešto učiniti u Nedeljancu, eventualni bod bio bi velik kao kuća.

Najlakši posao u ovom kolu svakako ima Nedelišće  i samo je pitanje koliko će golova utrpati na svojim Tratama gostima iz Novog Marofa.

4 HNL , 15 kolo

Subota 24. studeni 13.30 :

Nedelišće – Novi Marof , Rudar – Podravina

Nedjelja 25. studeni 13.30 :

Sloga – Polet ( 10.00 ) , Bednja – Pušćine, Nedeljanec – Omladinac, Jalžabet – Mladost Komet, Međimurec – Varteks, Dubravka / Zagorac – Dinamo

(tekst Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva Muralista)