Mladostaši osvajači Kupa Hrvatske

U fenomenalnoj finalnoj utakmici Kupa Hrvatske HAVK Mladost svladao je VK Jug Adriatic osiguranje rezultatom 13:15 (3:4, 6:3, 2:3, 2:5).

– Veličanstvena pobjeda! Dva izvanredna suparnika. Vratiti se u utakmicu nakon rezultata 7:10, kao mačka s devet života pokazali smo veliki karakter momčadi. Igrali smo čvrsto, borbeno, s puno htijenja. Izvanredni pojedinci i odličan kolektiv! Izuzetno nam je drago osvojiti Kup protiv ovako velikog suparnika. To nam je daljnji poticaj za sve ono što nas čeka u bliskoj budućnosti. Čestitke momcima, idemo dalje čvrsto i hrabro naprijed. – rekao je Zoran Bajić, trener HAVK Mladosti.

Među igračima najviše se istaknuo Konstantin Kharkov s čak sedam ostvarenih zgoditaka, koji je i proglašen najboljim igračem završnog turnira. U poluvremenu utakmice umjesto dotadašnjeg Marcelića trener Bajić postavlja Jurlinu, što se pokazalo kao odlična odluka, s odličnih 10 obrana.

– Zaista velika pobjeda. Svako finale je velika utakmica. Najbitnije je da smo pobijedili. Nažalost dogodio se loš dan Marceliću, što je normalno, svakome se dogodi loš dan. Trener mi je tada dao povjerenje i u drugom poluvremenu podigli smo i agresivnost, pomogla mi je i obrana, uspjeli smo preokrenuti i onda je sve išlo lakše.  – zaključio je Jerko Jurlina, golman HAVK Mladosti, te nastavio sa željama u daljnjoj sezoni:
– Želje su naravno osvojiti još barem dva od tri trofeja na natjecanjima koja slijede – Regionalna liga, Prvenstvo Hrvatske i Euro Kup. Sada za početak reprezentativci ostaju u Rijeci na daljnjim pripremama, a mi ostali imamo sedam dana slobodno pa ćemo sigurno još prvo proslaviti ovaj danjašnji trofej. – zaključio je Jurlina.

Uoči početka finalne utakmice uručene su i nagrade najboljem vaterpolistu odnosno najboljim vaterpolisticama 2020 godine.
Centar Hrvatske reprezentacije, igrač Havk Mladosti, Josip Vrlić je po 33. izboru novine “Večernjeg lista” izabran za najboljeg pojedinca u državi. Izbor je činio ocjenjivački sud od 7 istaknutih bivših igrača, točnije – Josip Pavić (Zagreb), Deni Lušić (Split), Miho Bobić (Dubrovnik), Renato Živković (Split/Zagreb),

Danko Duhović (Opatija), Hrvoje Herceg (Zagreb) i Jure Marelja (Šibenik).

Hrvatski vaterpolski savez dodijelio je i nagradu za najbolju vaterpolisticu. Izborom trenera ženskih prvoligaških klubova i članova Upravnog odbora, u godini 2020. su se jednako istaknule i zasluženo odnijele titulu najboljih u 2020. dvije suigračice iz zagrebačkog kluba ŽAVK Mladost, odnosno Emmi Miljković i Matea Skelin.

Ivana Janković, Hrvatski vaterpolski savez