Mladi rukometaši MRK “Čakovec” (2006.,2007. god.) osvojili odlično drugo mjesto na turniru u Pragu

Dječaci MRK „Čakovec“ generacije 2006. i mlađi, od 18. – 22.5.2019. nastupili su na jakom međunarodnom turniru u Pragu. O jakosti turnira govori podatak da je u 5 uzrasnih kategorija muške i ženske konkurencije nastupilo ukupno 635 ekipa iz cijelog svijeta. U našoj kategoriji, dječaci 2006. i mlađi, nastupilo je 90 ekipa.

Naši rukometaši su u skupini odmjerili snage s vršnjacima iz Češke, Austrije i Danske. Grupna faza natjecanja nam je u prve tri utakmice donijela tri tijesna poraza uz veliku naklonost domaćih sudaca prema ekipama iz Češke. Četvrta utakmica protiv najjačeg protivnika iz skupine SG „Krems/Langenlois“ bila je najbolja priredba naših igrača. Odlična igra tijekom cijele utakmice, a u triler završnici pobjeda cepelinom Varošanca. Nova pobjeda u petoj utakmici protiv Danaca pružila je igračima dodatno samopouzdanje.

MRK „Čakovec“ – HK „FCC Mesto Lovosice“ (CZ) 14:17, MRK „Čakovec“ – TJ „Sokol Velke Meziriči“ (CZ) 19:24, MRK „Čakovec“ – HC „Dukla Praha 1“ (CZ) 9:13, MRK „Čakovec“ – SG „Krems/Langenlois 1“ (AT) 15:14, MRK „Čakovec“ – TIK „Taastrup“ (DK) 16:7.

Nakon grupne faze krećemo u pohod prema B finalu. U play-off fazi dominantnom i sigurnom igrom nižemo uvjerljive pobjede u teškim utakmicama protiv čeških ekipa sve do finala, a u finalu poraz od ekipe MRK „Sesvete 1“.

U 4 dana odigrano je 11 utakmica, ekipa je rasla i sazrijevala iz utakmice u utakmicu, pokupili smo simpatije tribina i na kraju se sretni i zadovoljni vratili kući gdje su nas dočekali roditelji i pripremili veličanstven doček.

Fran Hozmec je uz veliku pomoć suigrača bio najbolji strijelac turnira u kategoriji dječaka 2006. i mlađi, Simon Varošanec 44., a Damijan Ninić 79. Osovina ekipe Varošanec, Ninić, Hozmec ponovno je pokazala da se ekipa ne boji nikoga kada su složni i oni pravi, a za dobre partije velikim dijelom su zaslužni i Radek, Vuri D. ,Vuri F. Svi igrači su dali svoj maksimum na terenu i kao podrška s klupe čime svatko ima veliki udio u ovom uspjehu. U listu strijelaca upisani su svi igrači, pa se od svih očekuje da i dalje marljivo treniraju, da još brže i više napreduju i da svoje vještine i zajedništvo na terenu i izvan njega konstantno pokazuju i nadograđuju.

Zahvaljujemo se vjernim navijačima i roditeljima u pratnji koji su neprestanim bodrenjem bili naš 8. igrač. I veliko hvala svim roditeljima, donatorima i sponzorima bez kojih sudjelovanje i ovaj odličan rezultat ne bi bio moguć.

Rezultati utakmica:

MRK „Čakovec“ – „Sokol Štahlavy“ (CZ) 22:15, MRK „Čakovec“ – SKH „Polanka“ 33:9 (CZ), MRK „Čakovec“ – HC „Dukla Praha 2“ (CZ) 16:10, MRK „Čakovec – HC „Tatran Stupava“ (SK) 21:14, MRK „Čakovec“ – „Lions Hostivice 1“ (CZ) 26:8, MRK „Čakovec“ – MRK „Sesvete 1“ (HR) 10:14.

Turnir je odlično organiziran, domaćini su bili izrazito ljubazni, ali suđenje je ipak previše utjecalo na neke rezultate. Bilo je ovo svima vrijedno iskustvo kao i još jedan veliki korak u razvoju svakog igrača iza kojeg će svakome ostati i nezaboravna uspomena.

Za MRK „Čakovec“ nastupili su: Dokleja, Golubić, Hozmec, Jurgec, Kostel, Ladić, Lozić, Mavrek, Ninić, Radek, Varošanec, Vuri D., Vuri F., Žerjav.

Trener: Dario Varga, prof.

Recimo još da su u ekipi nastupila i trojica igrača s područja grada Mursko Središće Dino Vuri, Franjo Vuri i Noa Mavrek. (opaska autora)

(tekst i foto MRK “Čakovec”)