Mladi plivači ČPK-a osvojili četiri medalje u Sisku

Mladi plivački Čakovečkog plivačkog kluba u stopu prate svoje starije kolege po pitanju osvajanja medalja. Sa  plivačkog mitinga Sisak mali – Memorijal Marijana Vasilj koji je održan u Sisku Čakovčani su se vratili s četiri medalje oko vrata. Na mitingu, u organizaciji PK Sisak, nastupilo je ukupno 436 plivača i plivačica iz 16 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Čakovečki plivački klub je predstavljalo devetero natjecatelja: Lana Pintarić, Martin Golub, Oleg Jeđut, Mario Beliga, Emil Goričanec, David Kolarić, Freda – Marie Hurley, Asija Trstenjak i Viktor Dodlek. Na rasporedu je bilo ukupno 11 disciplina u tri kategorije za plivače i plivačice. Plivači pod vodstvom trenera Antonia Šanteka nisu razočarali.

– U tim mlađim kategorijama vrlo je teško osvojiti medalje jer je velika konkurencija, a plivači iz klubova s Jadrana imaju prednost jer su doslovce odrasli u vodi te ih naši natjecatelji mogu dostići samo s puno rada. A to su ove subote i uspješno dokazali. Svi oni koji marljivo treniraju sada su poželi rezultate svog truda. Osim osvajača medalja treba pohvaliti i ostale jer su, iako su ostali bez postolja, napredovali u svojim vremenima. To me kao trenera iznimno veseli –  izjavio je Šantek.

Iako je posljednji mjesec u godini plivačka sezona ne posustaje, već naprotiv ide prema svom vrhuncu. Na rasporedu su državna natjecanja, a nakon njih posljednje subote prije Božića Čakovečki gradski bazeni ugostit će sada već tradicionalni Memorijal Anto Dragić.

U teškoj konkurenciji, plivači ČPK-a uspjeli su postići sjajne rezultate i osvojiti medalje.

Osvajači medalja:

  • Beliga Mario– osvojeno srebro u disciplini 100m leptir te sjajno 4. mjesto u disciplini 100m mješovito
  • Hurley Freda – Marie – osvojena broncau disciplini 50m leptir
  • Viktor Dodlek – osvojena bronca u disciplini 50m leptir te odlično 5. mjesto u disciplini 50m slobodno
  • Martin Golub – osvojena bronca u disciplini 50m leđno te 8. mjesto u disciplini 100m mješovito

(Miljenko Dovečer, priopćenje,Foto: ČPK)