Mladi nogometaši ŠN Međimurje-Čakovec prvi finalisti juniorskog kupa

Teže od očekivanog došli su do pobjede i plasmana u finale juniori NŠ Međimurje – Čakovec. Na gostovanju kod Poleta u Svetom Martinu na Muri u prvom dijelu Čakovčani su djelovali konfuzno i nepovezano bez smislenih akcija. Domaći Polet u tom periodu djelovao je bolje, imao nekoliko prilika, ali na odmor se odlazi netaknutih mreža. Gostujući trenerski dvojac Bujanić – Golik već je u prvom dijelu nezadovoljan izvedbom pojedinih igrača napravio nekoliko izmjena, a na poluvremenu još dvije i krenulo je na bolje.

Potpuno druga slika u drugom dijelu, Međimurje je povezalo redove, imalo veći posjed lopte, a Polet se orijentirao na kontranapade. Redale su se šanse s jedne i druge strane, a vratari domaći Novak i gostujući Bratuša dobro su čuvali svoje mreže.

I kad se činilo da će se priči izvođenju jedanaesteraca u 88. minuti lopta je došla na lijevoj strani do Karla Hrane. Mladi vižljasti napadač solo prodorom prošao je trojicu igrača Poleta i rutinirano pogodio suprotni kut odličnog i talentiranog golmana Novaka .

Do kraja je ostalo 0:1 i u finalu Međimurje čeka pobjednika drugog polufinala u kojem se u četvrtak u 17,30 sati na igralištu Venere sastaju NŠ Sveti Juraj na Bregu i NŠ Rudar.

Treba spomenuti da je gostujući fizioterapeut Božidar Juračić kod ozljeda pomagao objema ekipama jer domaćini nisu imali na klupi svog fizioterapeuta.  Potez za svaku pohvalu !

I još jedna stvar koja bode u oči, u polufinalu kupa pred nekih stotinjak gledatelja sudio je samo jedan sudac a ne tri? Utakmica se igrala u tjednu i sigurno je bilo puno slobodnih sudaca .

(tekst i foto Miljenko Dovečer)