Mladi međimurski nogometaši iz NŠ Rudar i NŠ Međimurje Čakovec gosti NK Osijek

Protekli tjedan nekolicina mladih međimurskih igrača 2004. i 2005-tog godišta bili su gosti NK Osijek. Na poziv slavonskog prvoligaša odazvala su se dvojica igrača iz škole nogometa NK Rudara iz Murskog Središća (Antolović Fran i Škvorc Antonio) i i trojica igrača NŠ Međimurje Čakovec (Lesjak Borna, Janušić Fran i Meglić Luka).

Prilikom dolaska u Osijeku su ih dočekali prvotimci međimurec Ivan Lesjak i napadač Eros Grezda, albanski reprezentativac.

Za njihov dolazak i boravak pobrinuli su se glavni skaut Ivo Vranješ i njegov vanjski suradnik Dražen Hlišć. Osim što su nekoliko dana trenirali u Osijeku, na turneji po Austriji mladi Međimurci za Osijek su odigrali tri utakmice. Protivnici su im bili TEAM Wiener,  Kapfenberg i Admira  s kojima su u dvije kategorije ostvarili pet pobjeda, a jednu utakmicu odigrali neriješeno.

Otprije u Osijeku se nalaze trojica međimurskih igrača 2002. godište (Cimerman Ivan, Senčar Karlo i Vurušić Leo) i jedan igrač 2004.godišta, Matija Mendelski.

Još prije njih u Osijek su otišli nešto stariji igrači iz Međimurja, Neven Hlišć i Jurica Antonović (1999.godište) i obojica trenutno igraju za seniorsku momčad NK Međimurja. Neven Hlišć je na posudbi, dok je Antonović raskinuo s Osijekom i potpisao za čakovečki trećeligaš u kojem je standardni prvotimac.

Ovim putem NK Osijek se zahvaljuje  NŠ Međimurje Čakovec i NK Rudar Mursko Središće što su dopustili i omogućili mladim igračima da stječu nova iskustva i upoznaju nove prijatelje.

(Miljenko Dovečer)