Mladi Međimurac Lovro Zvonarek oduševio Bayern koji je objavio veliku vijest za Hrvata

Otkako je napustio Hrvatsku, za 19-godišnjeg Lovru Zvonareka trebalo je vremena za pronalazak mjesta u prvoj momčadi Bayerna, a u završnici sezone, s dobivenom prilikom na terenu, oduševio je zabivši gol Wolfsburgu u pobjedi s 2:0 proteklog vikenda u njemačkom prvenstvu.

Nakon toga, trebalo je proći nekoliko dana za novu sjajnu vijest za Zvonareka. Bayern mu je dao profesionalni ugovor u klubu, a taj ugovor ga u bavarskom klupskom velikanu zadržava do ljeta 2027. godine. Podsjetimo, Bayernu je pristupio preklani i prvo je igrao u drugoj momčadi, a nakon dolaska među prvotimce, svojim napretkom zaslužio je i pohvalu trenera Thomasa Tuchela.

“Lovro je pravi karakter, naporno radi i zaslužio je ovo. Imali smo puno ozlijeđenih igrača, a on je iskoristio svoju šansu. Zabavno je njega gledati na treningu, a danas je bio odličan”, rekao je Bayernov trener nakon što je Zvonarek proteklog vikenda bio strijelac protiv Wolfsburga.

Brzo napredovao i u Hrvatskoj

Završnica sezone pokazuje da se Zvonarek jako dobro probija u Bayernu, a prije dolaska u redove njemačkog klupskog velikana, brzo je napredovao i u Hrvatskoj u dresu Slaven Belupa. U Koprivnici je jako mlad pokazivao svoju nadarenost i na tom putu oborio je nekoliko rekorda u SuperSport HNL-u.

Pamti se da je Zvonarek 2020. godine postao najmlađi igrač na terenu u povijesti hrvatskog prvenstva, zaigravši sa 16 godina i četiri dana, a kasnije je bio i najmlađi strijelac u povijesti HNL-a. Pamti se i kako je malo prije proslave 17. rođendana postao i najmlađi kapetan nekog europskog kluba koji igra u najjačem rangu natjecanja, u svojem nizu lijepih dosega dok je igrao za Slaven Belupo.

Bayern ga je angažirao uz odštetu od 1,8 milijuna eura, po podatku Transfermarkta, a slijedilo je razdoblje prilagodbe na novu sredinu, što se za Zvonareka zbivalo u drugoj momčadi bavarskog klupskog velikana. Za Bayern II je u tamošnjoj regionalnoj ligi imao sveukupno 39 nastupa u službenim utakmicama, s 12 golova i osam asistencija.

U Bundesligi zaigrao ove godine

U prvoj momčadi Bayerna, Lovro Zvonarek je kod Thomasa Tuchela prvi put zaigrao pri kraju siječnja protiv Augsburga, tada s ulaskom u sudačkoj nadoknadi na kraju susreta, a slijedilo je šest minuta protiv Union Berlina kojem je na klupi tada još bio Nenad Bjelica te devet minuta protiv Eintrachta iz Frankfurta.

Protiv Wolfsburga je mladi hrvatski vezni igrač napadačkog usmjerenja igrao od početka utakmice, izašao je u 90. minuti, a na semafor se upisao za 1:0 u korist Bayerna u četvrtoj minuti. Nakon toga su došle pohvale, a sada Zvonarek ima i prvi profesionalni ugovor u velikom klubu iz Muenchena.

(izvor: dnevno.hr, foto: X)