MLADI KOŠARKAŠI RUDARA UČE OD STIVIJA

Košarka je uz nogomet svakako najomiljeniji sport u M. Središću. Zato je svim  ljubiteljima toga sporta pomalo krivo zbog zadnje vrijeme nešto slabijih rezultata tog našeg četrdesetogodišnjaka. Rad s mladim naraštajima uvijek je bio temelj i baza za nadogradnju seniorskog sastavau KK Rudaru. Što zbog objektivnih , a što zbog subjektivnih razloga  u posljednje vrijeme dogodio se jedan mali zastoj što se i odrazilo na rezultate u posljednje vrijeme. U klubu su to na vrijeme uočili te intenzivirali  rad s mladima koji  se temelji na trenerskom kadru iz vlastitih redova. Tako je  rad s mlađim kadetima preuzeo legenda serjojnske košarke Mladen Tkalec – Stivi. Sigurno da on može jako puno naučiti ove mlade nade središćanske košarke , a ujedno im biti uzor i idol u njihovom daljnjem razvoju.

mladi 2

Prema riječima Stivija ekipa mlađi kadeta takmiči se  u Ligi mlađih kadeta sjever Skupina A . Uz KK “Rudar” u ligi se natječu KK Međimurje Čakovec, Ivančica ,Donji Kraljevec ,Vindija Varaždin, Nedelišće, Radost Čakovec ,Kotoriba , Grafičar Ludbreg ,Čakovec 1, Dubravčan D.Dubrava ,Prelog i Čakovec 2. Počeli smo sa radom u tim mlađim kategorijama u  listopadu mjesecu i odlučili se uključiti u ligu bez obzira na rezultat . Sve ekipe u ligi igraju sa  igračima rođenim 2001 godine ili nešto malo mlađi dok mi nastupamo sa djecom rođenima 2004 , 2005, 2006 te se razlika u godinama penje od 3-5 godina. U tim mlađima uzrasnim kategorijama to je jako velika razlika pa je normalno da rezultati za sad nisu na nekom visokom nivou, ali se iz svake utakmice vidi napredak .

mladi 3

Dečki jako marljivo rade na treninzima i vjerujem da će taj trud vrlo brzo biti nagrađen. Cilj nam je sve te dečke održati na okupu i za dvije , tri godine ravnopravno konkurirati u toj konkurenciji. Uputiti te mlade igrače na pravi put što se tiče školskih obaveza , naučiti ih ponašanju van terena te ih  ujedno naučiti dobro igrati košarku naš je primarni cilj. Trenutno nas ima četrnaestak , a kako bi još više htjeli proširiti taj mladi kadar pozivamo sve one koji se žele baviti košarkom , družiti se i ujedno zabavljati na našim treninzima da  nam se jave na treninge koji se održavaju u ponedjeljak u 18  te u četvrtak u 20 sati u školskoj dvorani.  Za informacije o svemu možete se javiti i nabroj mobitela trenera Mladena Tkalca 099 7843325 ili 091 6464792.

mladi 4

Pa da nabrojimo i poimence te naše buduće košarkaše : Matija Bedi  , Mihael Bedi , Jan Rošić Novak , Filip Perčić ,Lovro Žganec , Antonio Urem ,  Sebastijan Vinko , Petar Mlinarić ,Mihael  Murković , Sebastijan Nedeljko , Karlo Gracin ,Luka Antolović , Leon Hrešć , Matej Lisjak i Matej Nerer .

mladi 6

Kako bi se uvjerili   sa koliko truda i volje ovi mladi košarkaši kreću prema svojoj sportskoj karijeri sve vas lijepo pozivaju na utakmicu u nedjelju  14.12.2014 u 13,15 sati u dvorani OŠ M. Središće. U goste im dolazi KK Nedelišće.

mladi 7

Poslije utakmice  s obzirom na kraj godine održati će se kratak sastanak sa roditeljima , a nakon toga slijediti će zajedničko druženje .

I za kraj Stivi  svima zaželio Sretan i blagoslovljen Božić kao i Sretnu Novu 2015. te da se im ispune sve želje kako na sportskom tako i životnom planu , a to isto zaželio je i svim čitateljima Muralista.

 

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

mladi 8

mladi 9

mladi 10

mladi 11

mladi 12

mladi 13

mladi 5