MLADI KOŠARKAŠI RUDARA IGRALI PROTIV ZAGREBA

Košarkaši Rudara bili su vrlo aktivni proteklog vikenda. Prvo su mlađi veterani s par seniora osvojili Međunarodni turnir “Rudar kup 2015“ u subotu u našoj dvorani, a u nedjelju su mladi košarkaši Rudara, točnije škola košarke, mlađi kadeti i kadeti igrali u Nedelišću protiv prvoligaša Zagreba, koji ima najbolji omladinski pogon u Hrvatskoj.

Tako je petnaestak košarkaša Rudara igralo za selekciju koju su još činili košarkaši Nedelišća i Čakovca. Igralo se u tri kategorije, točnije igrači rođeni 2000. godine, 2002. i 2004. Spomenimo kako je trener Zagreba Ante Tesla, koji je stvorio mnogo Hrvatskih reprezentativaca iz omladinskog pogona, spomenimo samo neke: Marko Tomas, Ante Tomić, Krunoslav Simon, Dario Šarić, Mario Hezonja.

S našim košarkašima bili su i treneri Mladen Tkalec-Stivi i Saša Repalust koji je ujedno i predsjednik košarkaškog Saveza Međimurske Županije i koji nam je rekao nekoliko riječi o ovom susretu:

U organizaciji Škole košarke Nedelišće u dvorani Aton su u nedjelju organizirane i odigrane tri prijateljske utakmice protiv KK Zagreb. Zagreb je nastupio s godištima 2000., 2002. i 2004. Za školu košarke igrali su mladići iz tri Međimurska kluba, Nedelišće, Čakovec i Rudar.

Cilj akcije je bio da nagradimo igrače na kraju sezone s utakmicom protiv prvoligaša i da vidimo gdje smo u odnosu na najjači omladinski pogon u Hrvatskoj. Bilo je lijepo vidjeti mlade košarkaše kako igraju i upijaju znanje od mladića iz Zagreba. Rezultat je bio najmanje bitan. Naravno, sva tri susreta dobili su gosti. Bilo je lijepih poteza na obje strane koje je publika znala nagraditi pljeskom. Na kraju su svi bili zadovoljni dogovorivši daljnju suradnju.

(Teo Cilar)

03

01