Mlade Zrinskice osvojile zlato u Sesvetama

Djevojčice B rođene 2008. i mlađe na jakom međunarodnom turniru u Sesvetama osvojile 1. mjesto sa 6 pobjeda.

U organizaciji RK Sesvete dana 20. i 21.12.2019 održan je Tradicionalni 20. međunarodni turnir za djevojčice rođene 2008. i mlađe. Na turniru je nastupalo 8 ekipa koje su dobile pozivnicu domaćina i male su Zrinskice bez poraza sa 6 pobjeda osvojile turnir pri tome čak dva puta pobijedivši djevojčice iz RK Lokomotiva, prvo u međusobnom susretu u grupi i na kraju još jednom u finalu. Na turniru su nastupale sljedeće ekipe:

Grupa A

RK Lokomotiva

RK ŠR Karlovac

ŽARK Split

ŽRK Zrinski

Grupa B

RK Sesvete Agroproteinka

RK Podravka

ŽRK Trogir 58

HŽRK Grude

Rezultati naših djevojčica:

Grupna faza:

RK Lokomotiva – ŽRK Zrinski (6:9) 14:15

RK ŠR Karlovac – ŽRK Zrinski (7:6) 12:18

ŽRK Zrinski  – ŽARK Split (6:3) 12:7

1/4 Finale

ŽRK Zrinski – HŽRK Grude (13:2) 17:9

1/2 Finale

ŽRK Zrinski – RK ŠR Karlovac (4:6) 11:10

Finale

RK Lokomotiva – ŽRK Zrinski (8:5) 9:14

Na ovom turniru boje Zrinskoga branile su:

Goričanec K., Doležaj M., Rubin S., Marciuš T., Vrban N., Blagus E., Blagus T., Miličević L.,Varga R., Drvoderić B., Kovačević G., Novak L., Novak E., Šparavec A.

Igračica našeg kluba Marta Doležaj bila je najbolji strijelac turnira. Čestitke trenericama Iri Resman i Hani Laptoš.

Treći vikend zaredom male Zrinskice rođene 2008. i mlađe sa turnira se vraćaju sa osvojenom medaljom. Treba iskoristiti priliku i čestitati našoj trenerici Iri Resman koja je ekipu preuzela nakon što je trenerica Ljubica Vrbančić zbog zdravstvenih razloga jedno vrijeme prisiljena mirovati. Ovom prilikom treba se zahvaliti i svim roditeljima koji su i ovaj put kao i mnogo puta do sada imali ulogu logistike, vozača i na kraju navijača. Gdje god se igralo naše djevojčice sa tribina imaju glasnu podršku svojih roditelja. Da roditelji nisu takva podrška svojoj djeci i klubu ovakvi rezultati teško bi bili ostvarivi. Na kraju važno je zaključiti da je i ova medalja koja je ostvarena u konkurenciji najjačih hrvatskih ženskih rukometnih ekipa pokazatelj da je ispravna odluka uprave kluba i sportske direktorice Vrbančić da se budućnost kluba prvenstveno temelji na igračicama iz vlastite škole rukometa.

(Kristijan Marciuš, #zrkzrinski)