Minimalni poraz Međimurja u Solinu

U 14. kolu u nastavku prvenstva 2. HNL Međimurje  je gostovalo u Solinu kod tamošnjeg drugoligaša koji je u tom trenutku bio posljednji s četiri boda zaostatka iza momčadi iz Čakovca.

Na izrazito lošem blatnjavom i neravnom terenu gdje se nije mogla razviti pas igra kakvu inače gaji momčad Matije Kristića domaćin se bolje snašao. U prvom dijelu u utakmici u kojoj nije bilo pravog nogometa obje ekipe dugim loptama pokušavale su nadmudriti protivnika, ali bez nekih izrazitih prilika i na odmor se odlazi praznih mreža.

I drugo poluvrijeme je tako započelo, a onda u jednoj akciji domaćih igrača sudac Župan dosuđuje dvojbeni kazneni udarac. S bijele točke u 58. minuti precizan je Čurić. Do kraja nekoliko pokušaja Munivrane i Ikića, no rezultat se ne mijenja i pobjedom 1:0 Solin je s tri boda došao nadomak Međimurcima i još više zaoštrio borbu za opstanak. U sljedećem kolu Međimurje odlazi na još jedno teško iskušenje, ovaj puta u goste Hrvatskom Dragovoljcu s kojim je bodovno poravnato i poput čakovčana u zoni ispadanja.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)