Miljenko Zobić predsjednik NK “Rudar”: Očekujem ove godine završetak tribina i ostanak u 3. HNL Sjever

NK  Rudar Mursko Središće natječe se u 3. HNL Središte Sjever gdje momentalno vodi grčevitu borbu za ostanak u ligi.

Sigurno da uz želju za postizanjem što boljih sportskih rezultata i ostanak u ligi, bitni su i oni financijske potrebe kluba, koje nisu male. O svim tim problemima i obvezama oko kluba porazgovarali smo s predsjednikom  Miljenkom Zobićem.

Nakon izbora za novog/starog predsjednika koji su vam planovi što se sportskog dijela tiče, a kakvi oko izgradnje dodatne infrastrukture?

Na sportski dio trenutno ne možemo previše utjecati s obzirom na igrački kadar koji trenutno imamo s kojim smo izrazito zadovoljni i maksimalno smo pomladili ekipu te se nadamo uspješnom završetku sezone. Cilj nam je bio da preuzmemo nekolicinu mladih igrača iz Škole nogometa, te da stasaju kroz neko vrijeme u prave igrače seniorske ekipe. Što se tiče jesenskog dijela prvenstva vidimo da nam fale igrači na nekim pozicijama te ćemo to pokušati riješiti u prijelaznom roku.

Nadogradnja tribina njezin završetak veliki nam je cilj,i tu bih se prvo zahvalio na upornosti gradonačelnika Srpaka da se to završi te da tribine i popratne prostorije koje ćemo dobiti prilikom izgradnje tribina, služe svrsi. Radovi bi morali početi odmah nakon završetka sezone, i koliko sam upoznat s time sve bi moralo biti prema planu, kako bi do početka jesenske sezone završili radovi. Nadamo se da će sve ići po planu i našim željama ,ali  ima tu puno drugih čimbenika koji utječu na radove (vrijeme, nedostatak materijala itd.). Znam da će i nogometno igralište biti jednim dijelom oštećeno jer će morati na igralištu biti velika dizalica za podizanje velikih elemenata konstrukcije, te će biti potrebno i njega sanirati.

Stanje na tablici je takvo da traje borba za opstanak u ligi, nadajmo se ostanku, no kako dalje u slučaju eventualnog ispadanja u niži rang natjecanja?

Trenutno nisam zadovoljan trenutnim rezultatima igre jer trenira se dobro, a rezultata nema. Znam da je tome razlog mladi igrački kadar u kojeg svi vjerujemo da će biti bolje. Znamo da nas čeka borba u razigravanju za opstanak u toj trećoj ligi, a ako i ispadnemo u niži rang, nema plakanja tu smo gdje jesmo. Istina da bi bilo ljepše da igramo u trećoj ligi, ali je to teško održati i pratiti financijski koje vidim od prošle godine od 5. mjeseca od kad sam preuzeo funkciju VD predsjednika. Puno je tu troškova kotizacije, troškovi suđenja, troškovi prijevoza, igrača itd., a korona je uzela svoj danak radi ograničenja posjećenosti publike na utakmicama.

I na kraju jedno privatno pitanje. Kako usklađujete svoje privatne obveze, znamo da se intenzivno bavite poljoprivredom, vijećnik ste u Skupštini Međimurske županije, s ovim obvezama u samom klubu.?

Uskladiti moj privatni posao  s obnašanjem dužnosti predsjednika NK Rudara, da je lako, nije, ali rješavam u toku (nadam se). Jedna olakotna okolnost je da sam jako blizu sjedišta Rudara tako da mogu brzo doći dok neko nešto treba, a puno puta i dođem direktno s posla traktorom što se nadam da nikome ne smeta. Tu je i pomoć članova uprave s kojima dobro komuniciram te za sad to dobro funkcionira. Eto prošli tjedan smo na sastanku  Izvršnog odbora kluba izabrali za sportskog direktora gospodina Tomislava Nedeljka i smatram da će to biti  jedna velika pomoć u samom radu kluba.

Samo financiranje kluba je ono što je uvijek rak rana takvih velikih udruga kao što je NK Rudar i tu se treba jako pomučiti da dođete do sredstava zato zahvaljujem Gradu Mursko Središće i svim sponzorima koji nam puno pomažu, za normalno funkcioniranje kluba. Ipak  rješavamo sve uz male zaostatke i uz razumijevanje dobavljača kojima dugujemo ili osoba prema kojima imamo obveze plaćanja.

(tekst i foto: zr)