Mili Poljičak opet ispao nakon tri seta

Jedan od najboljih junira svijeta, 17-godišnji Mili Poljičak, drugu sezonu zaredom zaustavljen je na startu Falkensteiner Punta Skala – Zadar Opena, i to ponovno porazom u tri seta. Prošle godine u prvom ga je kolu pobijedio sunarodnjak Frane Ninčević, a sada je od njega sa 6:2, 4:6, 7:5 bio bolji Poljak Daniel Michalski, 337. igrač s ATP liste, koji se na glavni turnir ATP Challengera u Petrčanima probio kroz kvalifikacije.

Bio je to vrlo izjednačen dvoboj, u kojem je početak pripao Poljaku (vodio je 6:2, 2:0), prije nego je hrvatski tenisač uspio uzvratiti i izjednačiti na 1:1 u setovima. U trećoj dionici Michalski je imao 5:3, no Poljičak je vratio ravnotežu i izjednačio na 5:5. Međutim, novi izgubljeni servis više nije mogao nadoknaditi.

Tako će u pojedinačnoj konkurenciji turnira koji se održava u Falkensteiner Resortu Punta Skala (u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i teniskog kluba Borik) u osmini finala zaigrati dvojica hrvatskih tenisača. Obojica će za suparnike imati Talijane: Dinu Prižmića čeka Flavio Cobolli, a Duju Ajdukovića Lorenzo Giustino.

Press Hrvatski teniski savez