MENSUR ROŠIĆ – MENSO PONOVIO USPJEH NA SVJETSKOM PRVENSTVU

Rošić Mensur – Menso ili Deda kako vam je draže i dalje svojim nastupima u ribičkoj reprezentaciji Hrvatske  s ponosom pronosi ime M. Središća diljem svijeta.  Dobitnik Nagrade Grada ove godine još više potvrđuje koliko je opravdana bila ova odluka gradonačelnika   Srpaka.

Hrvatska reprezentacija u lovu ribe udicom na plovak za osobe s invaliditetom ponovo je dokazala da je jedna od najboljih na svijetu , a naš Menso je jedna od njenih najjačih karika. U Portugalskom gradu Cabecau na rijeci Raia održano je  5. i 6. lipnja 17.svjetsko prvenstvo invalida i veterana u lovu ribe udicom na plovak. Naša reprezentacija osoba s invaliditetom osvojila je izvanredno 2.mjesto, zlato joj je izmaklo samo za dlaku tj. s istim brojem bodova izgubili su na kilažu npr. kao da u nogometu izgubite svjetsko prvenstvo na gol razliku.

 unnamed (2)

Menso ili kako ga ribiči zovu Deda također je za dlaku izgubio medalju jer su se od 2-4 mjesta poredali ribiči sa istim brojem plasmana na sektorskim mjestima te je odlučivala kilaža i na kraju je zauzeo odlično četvrto mjesto. Velika vrućina oko 39 stupnjeva bila je najveći protivnik ribičima  dok su smještaj i prehrana bili odlična. Recimo da se na svjetskom prvenstvu natjecalo 15 reprezentacija iz cijelog svijeta. Veliku pomoć u  osvajanju tako vrijednih rezultata imao je Mensur u svom pomoćniku  Dragutinu Peteru iz Svete Marije, veli Menso da bez njega takovih rezultata ne bi bilo.

 

 unnamed (7)

On o Dedi kaže slijedeće : ” Sa Dedom sam bio na 4 svjetska ribolovna prvenstva kao njegov pomagač. Mogu reči za njega da je jedan od rijetkih sportskih ribolovaca koji živi i radi za ribolov. Vrstan natjecatelj koji se uvijek bori do zadnje minute i nikad ne odustaje. Ribolov mu je uvijek na prvom mjestu. Prateći Dedu na sva 4 svjetska prvenstva mogu reći da je uvijek dao sve od sebe kako bi postigao što bolji rezultat reprezentacije. Žalim samo za malo sportske sreće jer mu je pojedinačna medalja dva puta bila na dohvat ruke .”

 unnamed (5)

Reprezentaciju Hrvatske sačinjavali su:  Mensur  Rošić 4.mjesto ,Željko Kljajić 10, Ivica Bonino- Hasan 12 , Zlatko Poparić 27 i Nikola Geček 29. Ono što je posebno krasilo našu reprezentaciju bilo je zajedništvo , dogovor i poštivanje dogovorenog.  Možda je jedina sitnija pogreška bila što se prije nije krenulo na ulov kedera i prestalo čekati veliku ribu jer na kraju su kederi odlučili svjetskog prvaka.

 unnamed (20)

Poredak reprezentacija : Portugal , Hrvatska , Italija , Francuska , Engleska , Češka ,Mađarska …

 

Na kraju velike čestitke hrvatskoj repki, a posebno našem Mensi.  Bravo Menso !!!

(M. Grubić, Z. Rihtarec, foto Menso)

unnamed (4)

unnamed (6)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed (16)

unnamed (17)

unnamed (18)

unnamed (19)

unnamed

unnamed (21)