MENSUR ROŠIĆ – DEDA BRONČANI NA SVJETSKOM PRVENSTVU INVALIDA

Da fizički hendikep nije nikakva mana već samo još jači poticaj za napredovanje    pokazao nam je naš  sumještanin, već klasični serjojnčar, dugogodišnji sportaš ( rukomet , stolni tenis, tenis itd.) ,a danas pasionirani ribič Mensur Rošić- Deda ostvarivši po nama najveći uspjeh središćanskog sporta osvojivši sa ekipom Hrvatske 3.mjesto u lovu na ribu koje je održano 05 – 09.  08. 2014 god u Rimu.

 

Prvenstvo je održano na prelijepim obalama Tibera u samom centru Rima. Da je bilo samo malo više sportske sreće mogli smo se vratiti i kao svjetski prvaci , ali mi smo i sa broncom super zadovoljni kaže naš Deda dok mu se brk ponosno smiješi. Naime prvi dan smo bili odlični drugi sa velikim šansama da drugi dan zasjednemo na prvo mjesto . Jer za nas ova medalja ima zlatni sjaj kad usporedimo naše uvjete u odnosu na naše rivale. Da još naglasimo i odlične pojedinačne rezultate naših članova tako da je izvnredno 6.mjesto zauzeo Ivica Bonino dok je naš Mensur bio odličan 7.

 Veli Menso da ga je najviše dojmio smještaj u Olimpijskom selu koje je pretvoreno u raj za mlade sportaše jer se tu odvijaju treninzi svih mladih talentiranih sportaša iz Italije bez obzira kojim se sportom bave. Nabrojimo sada i ove naše junake sportaše o kojima  se  tako malo zna i piše , a svijetom pronose ime i slavu naše zamlje kao i svojih mjesta:
Takmičari : Ivica Bonino – Varaždin ,  Mensur Rošić – Deda  M.Središće ,  Zlatko Poparić Zagreb , Nikola Geček Ivanec , Željko Kljajić Daruvar.

Kapetan : Matija Panić

Trener    : Željko Geček

 

Još jednu veliku želju ima naš Menso , a to je da se uspije kvalificirati u reprezetaciju Hrvatske za Svjetsko prvenstvo koje se ubrzo održava u Svetoj Mariji i na čast svima nama u Međimurju.  U peta i subotu su završna izlučna takmičenja , a mi središćanci ćemo držati fige da nas Menso ostvari svoj san.    MENSO SRETNO !!!!!!!!!!!!!!!!! (Z. Rihtarec )