Međunarodna Extra liga – poraz Radosti u Jesenicama, u nedjelju dočekuju drugoplasiranu Leditu

U sklopu 6. kola međunarodne Extra lige košarkašice čakovečke Radosti gostovale su u Jesenicama i doživjele četvrti poraz. Upitali smo za viđenje utakmice trenera Matiju Tereka:

-Reklo bi se onako kako smo trenirali taj tjedan, tako smo i odigrali. Na žalost na putovanje smo išli sa samo 9 igračica (osam sposobnih) i osim lijepog izleta na Bled ostalo baš i nije za pamćenje.

Susret smo otvorili prilično loše, ali nakon nekoliko uvodnih minuta posložili smo svoje redove i prvu četvrtinu odigrali u egalu (22:20). U drugoj četvrtini kao da nismo ni bili na terenu i gošće odlaze na velikih 20 razlike (29:49). Tijekom poluvremena dogovorili smo se da nismo ovdje došli samo na izlet i da ćemo pokušati dati sve od sebe i stići tu prednost-rekao je trener Radosti.

Mali pomak napravili ste u trećoj četvrtini:

-Tako je i bilo, na početku treće četvrtine kada je bilo još snage smanjili smo na 10 koševa razlike, ali više od toga nije išlo. 

U trećoj četvrtini još jednom smo pokazali da znamo i možemo igrati (kada zaista to želimo i dajemo sve od sebe), ali moramo tako početi od samog početka jer jednom kad se protivnik odvoji na veću prednost teško je to kasnije   sustići.  -završio je trener Terek.

ŽKK KRANJSKA GORA-JESENICE – ŽKK RADOST 88:63

(22:20; 25:7; 19:26; 22:10)

Sastav: Bašek 34, Hlebec 15, Škoda 11, Rodek 2, Polanec 1, Obadić, Mikolaj Ma, Mikolaj Mi, Terek V.

U 7. kolu u nedjelju u 18,30 sati u dvorani II. Osnovne škole košarkašice Radosti ugošćuju drugoplasiranu Leditu iz Domžala!

 

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić, arhiva)