Međimurski vatrogasci postali u Celju olimpijski prvaci – u ekipi i dva člana DVD-a Mursko Središće

Na Stadionu Z Dežela u Celju održano je 7. međunarodno vatrogasno natjecanje ili Vatrogasna olimpijada i 23. međunarodni susret vatrogasne mladeži kojem je prisustvovalo 19 zemalja sudionica, 2470 natjecatelja i 330 sudaca i organizacijskog osoblja.

Na ovom natjecanju koje traje od 17. do 24. srpnja hrvatska reprezentacija sudjelovala je u sve tri kategorije natjecanja: tradicionalnom natjecanju (vježba s VMŠ i štafetna utrka s preprekama), športskom natjecanju i natjecanju vatrogasne mladeži (vježba s preprekama i štafetna utrka).

Reprezentaciju Hrvatske vatrogasne zajednice čini 199 članova, od čega 170 natjecatelja DVD-a Andrilovec, DVD-a Deanovec, DVD-a Razljev i DVD-a Turnašica (Muški A), DVD-a Donja Gračenica, DVD-a Mladost Kaštel Sućurac, DVD-a Virovitica (Muški B), DVD-a Donja Gračenica, DVD-a Ribnica (Žene A), DVD-a Palinovec, DVD-a Mladost Kaštel Sućurac (Žene B), JVP-a Čakovec (Profesionalni A), JVP-a Varaždin (Profesionalni B), DVD-a Ribnica (Mladež muška), DVD-a Nuštar, DVD-a Ostrna (Mladež ženska) i Vatrogasne sportske udruge Žiškovec (Šport-ženske) te voditeljstvo od 29 članova sastavljeno od voditelja reprezentacije, voditelja mladeži, trenera, prevoditelja, masera i vatrogasnih sudaca.

Međimurski vatrogasci iz JVP Čakovec osvojili su 1. mjesto tj. zlatnu medalju, žene iz DVD-a Mali Mihaljevec osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, dok su žene iz DVD-a Palinovec osvojile 5. mjesto.

Napomenimo i to da su u zlatnoj olimpijskoj ekipi bila i dva Središćanca, čanovi DVD.a Mursko Središće, Renato Matoša i Miljenko Palnec što ukazuje na svjetlu budućnost gradskih vatrogasaca.

Čestitke svim međimurskim vatrogascima koji su sudjelovali na olimpijadi i ostvarili rezultate s kojima se ponosi cijelo Međimurje.

(R. Tomanić, foto: vatrogasci)