Međimurski sportski novinari obilježili “Svjetski dan sportskih novinara”

Predsjednik Udruge sportskih novinara Međimurja Tomica Jakopec povodom  Svjetskog dana sportskih novinara uputio je čestitku kolegama novinarima :

” Poštovane kolegice i kolege,

čestitam vam od srca naš dan “Svjetski dan sportskih novinara”, dan kojim se obilježava događaj iz 1924. godine kada je tog 2. srpnja u Parizu osnovana Svjetska udruga sportskih novinara. Dan je to kada smo objedinjeni s kolegama iz cijele Hrvatske, ali i svijeta, te ujedno prilika da se osvrnemo na događaje iza nas te najavimo planove za dalje.

Nakon razočaranja odnosom Hrvatskog zbora sportskih novinara prema Sekciji u Međimurju, sumnje u transparentnost kod dodjele godišnjih nagrada, nemogućnost uvida u zapisnike i sudjelovanja u radu, međimurski sportski novinari odlučili su osnovati svoju udrugu. Cilj Udruge  sportskih novinara Međimurja je razvijati sportsko novinarstvu u kraju između Mure i Drave. Međimurski sportski novinari tako su sudjelovali na radionici iz sportske fotografije, neke kolege su darivale krv u akciji ZSU Čakovca i Gradskog društva Crvenog križa, uplatili smo tisuću kuna za liječenje Mile Rončević, poslali smo ekipu na memorijalni malonogometni turnir Darko Tkalec u Sivici, igrali smo odbojku na pijesku na turniru u spomen na našeg kolegu Rajka Kolareka, a nismo se ni zaboravili ni družiti – lipanjski susret bio je održan u vikend objektu kolege Anđelka Crnčeca, a kolega Zlatko Premuš nas je ugostio na rijeci Muri.

Nakon godišnjih odmora planiramo održati radionicu na temu “Sportsko novinarstvo i društvene mreže”, a i družiti se s HGSS-om na Kalniku, no o tome ćemo se sve pravovremeno dogovoriti.

Želim vam sve najbolje povodom našeg dana, da uživate u toplom ljetu, a u rujnu opet krećemo s našim aktivnostima.”

(Miljenko Dovečer)