Međimurski lepi dečki ostvarili plasman na državnu završnicu u Splitu

Na nogometnim terenima u Kotoribi održana je županijska završnica Tommy turnira u malom nogometu, za djecu 2012. godište i mlađe, za Međimursku županiju. Mali nogometaši iskazali su se u spretnosti i fair playu, a osim u napetim utakmicama djeca su se družila, zabavljala i stjecala nova iskustva.

Uz glasnu podršku s tribina, mladi igrači na terenu su se borili za plasman u državnu završnicu Tommy malonogometnog turnira koja će se ove godine održati početkom kolovoza u Splitu, a ekipa Međimurski lepi dečki ove će godine predstavljati Međimursku županiju. U Splitu će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koji su se plasirali na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

Već 27. godinu za redom Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko amaterska manifestacija u Europi, potiče zdrave navike i općeprihvaćene društvene vrijednosti poput tolerancije, multikulturalizma i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i zdravog načina života, i ove godine, kroz kampanju Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet Igre propagiraju i zaštitu okoliša te edukaciju djece o važnosti recikliranja.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih, pravo na sudjelovanje imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su besplatne i mogu se pronaći na web stranici igremladih.hr.

Na ovogodišnjim Igrama sudjelovat će više od 100 000 mladih iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih svoju sezonu nastavljaju natjecanjima u ostalim sportskim disciplinama i velikim Telemach Danom sporta koji će se ove godine održati u 28 gradova u svim županijama Hrvatske. U sklopu jednodnevnih događanja na gradskim trgovima i sportskim centrima djeca osnovnoškolske dobi natjecat će se u graničaru i atletici i boriti se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih.

(Matea Kekez foto: Karlo Šutalo)