Međimurski biciklistički klub “Mura Avantura” osvojio dva naslova nacionalnih prvaka RH u MTB disciplini “Uspon”

Danas, 30.09.2018. g. u Zagrebu u podnožju najviše zagrebačke gore, odvažilo se i startalo više od stotinjak najboljih hrvatskih „mountainbikera“ radi osvajanja prestižne titule nacionalnog prvaka R. Hrvatske u možda najtežoj biciklističkoj disciplini  MTB Uspon – Uphill, sa ciljem na samom vrhu Sljemena kod TV tornja. Trebalo je na tom usponu savladati oko 10 km vijugave, tehnički vrlo zahtjevne, kamenite, planinarske staze, kroz šumu, do vrha Sljemena, uz savladavanje oko 800 metara visinske razlike između starta i cilja, što je iz natjecatelja izvuklo i zadnje atome snage. Na tom nacionalnom prvenstvu sudjelovao i biciklistički klub Mura Avantura sa svojih 5 natjecatelja, gdje smo osvojili dvije titule nacionalnih prvaka i to: Matija Trstenjak u kategoriji U-15 i Marko Žnidarić u kategoriji veterana A.

Ida Trstenjak osvojila je 3. mjesto i broncu u kategoriji kadetkinja, kao i Mihael Krobot u kategoriji kadeta, dok David Trstenjak, uz doživljenu nesreću na stazi, nije odustao te je ipak stigao do cilja kao 6. u kategoriji U-15.

Ove godine preostala nam je još jedna utrka, slijedeći vikend, u Bolu, na otoku Braču, koja će ujedno biti i zadnja XC utrka hrvatskog MTB KUP-a, nakon koje će se znati i ukupan poredak.

Link na fotoalbum:

https://www.facebook.com/predrag.trstenjak/media_set?set=a.1834211513299424&type=3

Link na događaj:

https://www.facebook.com/events/2109776129351196/

(BK Mura Avantura)