Međimurska ribolovna Premijer liga 3. i 4. kolo

Korona, korona, korona??? Što je to uopće korona i kakve poveznice ona ima s ribolovom  i ribolovnim natjecanjima!? U početku smo razmišljali da je u Wuhanu, zabačenom kineskom gradiću, daleko od nas i ne može nam ništa!

Nažalost brzinom svjetlosti je ta ista korona stigla do nas,  te nas udaljila od naših najbližih. Svezala nam ruke, stavila nas u četiri zida, okovala nas strahom i DA, konačno priznajmo-najteže nam je palo kada smo preko razno raznih medija saznali da nam je zabranjen RIBOLOV.  Velikom ažurnosti guglali smo i tražili  bilo kakve informacije o svemu (neki od nas su preko noći postajali „epidemiolozi, znanstvenici zlatnog kova“). Hvala Bogu uspjeli smo je dočekati spremni, „naoružani“ sa svime i svačime. Držali se danih nam uputa o higijeni a i općenito svega onog što nam je nalagao Stožer civilne zaštite. U datom trenutku spretno i mudro rukovodstvo  Međimurskog ribolovnog saveza uspjelo je  nakon mukotrpnih pregovora izboriti, da se nama ribićima ukine zabrana.

Pa zar nismo mi ribići oni koji se oduvijek držimo postulata o higijeni i socijalni distanci, za sve one koji nisu toliko upućeni o tome, to nam diktiraju naša NATJECATELJSKA PRAVILA ( slobodni ribolov drži korak s time), mi smo ih sada u ovo vrijeme još malo „nadogradili“.  1. Kuglice za izvlačenje, posudice u koje se kuglice odlažu prilikom izvlačenja, vrećice iz kojih se izvlači, stolovi na kojima se izvlači……. sve je to detaljno dezinficirano prije samog natjecanja. 2. Isključivo je samo je Vrhovni sudac u dodiru sa priborom (kuglicama i ostalim) dok su kapetani klubova  oko njega na distanci…..   3.  Za vrijem natjecanja  jedan natjecatelj , MORA biti udaljen od drugog minimalno 10. metara a na tekućim vodama je i to puno udaljenije. 4. Medalje i pehari se prije uručenja dezinficiraju i natjecatelji ih  sami uzimaju, bez rukovanja…..

Zbog svega toga nismo preplašeni ali s oprezom pristupamo ka svakom natjecanju jer znamo da je korona samo nakratko nestala, kao „rana jutarnja jesenja magla“  al se opet kao „lukava lija došuljala iza naših leđa“ i sad nas iza nekog ugla vreba!?  Al mi se ne predajemo, „ borimo se svakim novim jutrom protiv nje“ te vjerujemo u konačnu pobjedu, natjecanja i dalje organiziramo a  ona  se održavaju prema rasporedu.

25. i 26.07.2020. natjecanje je održano u elitnoj međimurskoj ribolovnoj ligi-Premijer ligi. Domaćin natjecanja oba dva dana bila je Drava iz Donjeg Mihaljevca a samo natjecanje se provodilo na kanalu Sveta Marija.

Rezultati subota 25.07. 2020. EKIPNO 1. TSH SENSAS MATCHFISHING Čakovec, 2. GLAVATICA PFEIFER SENSAS Prelog, 3. KLEN COLMIC Sv. Marija, 4. MURA M. Središće, 5. LINJAK Palovec, 6. DRAVA D. Mihaljevec, 7. SOM Kotoriba, 8. SMUĐ Draškovec, 9. OSTRIŽ Novakovec, 10. KARAS Peklenica

Klen Colmic S. Marija

Rezultati nedjelja 26. 07. 2020. Pojedinačno Sektor A: Dragutin Tot OSTRIŽ Novakovec, 2. Nenad Nađ LINJAK Palovec, 3. Sara Strbad DRAVA D. Mihaljevec… Sektor B: 1. Mladen Mesarek OSTRIŽ Novakovec, 2. Ivan Šoštarić KARAS Peklenica, 3. Igor Mihalec KLEN COLMIC S. Marija… Sektor C: 1. Alan Perko TSH MF. Čakovec, 2. Ljubomir Žuljić LINJAK Palovec, 3. Sani Zelenić SMUĐ Draškovec… Sektor D: 1. Željko Raženj TSH MF. Čakovec, 2. Goran Lipić GLAVATICA PFEIFER Prelog, 3. Filip Halić LINJAK Palovec…

Ekipno: 1. LINJAK Palovec, 2. OSTRIŽ Novakovec, 3. TSH SENSAS Čakovec, 4. KLEN COLMIC S.Marija, 5. GLAVATICA PFEIFER Prelog, 6. DRAVA D. Mihaljevec, 7. MURA M.Središće, 8. KARAS Peklenica, 9. SMUĐ Draškovec, 10. SOM Kotoriba

Linjak Palovec

Nakon 4. kola natjecanja u vodstvu je ekipa TSH MATCHFISHING Čakovec sa 9 negativnih bodova 2. KLEN COLMIC S. Marija sa 10 negativnih 3. LINJAK Palovec sa 15 negativnih ….

Pripremio : Miroslav Mikulčić