Međimurju protiv Orijenta samo bod pod svjetlima reflektora na otvaranju prvenstva

Na stadionu SRC Mladost u lijepom ambijentu pod svjetlima reflektora i  pred petsto gledatelja Međimurje je u 1.kolu 2HNL ugostilo riječki Orijent 1919. Unatoč premoći i mnogobrojnim prigodama Međimurje je uzelo samo bod na otvaranju prvenstva.

Gostujući Orijent u prvih dvadesetak minuta skoro da nije prelazio centar,  Međimurje se propisno ispromašivalo. Ivančić je dva puta bio u prilici, a Čikvar je pogodio gredu. Najveću prigodu gosti su imali u 21. minuti kada dobar udarac Gerca brani Koprić. U drugom dijelu dominacija domaćih isplatila se u 62. minuti kada na ubačaj Hudećeka dobro reagira Šimičić i glavom pogađa za 1:0.

Domaći i dalje imaju incijativu i šteta što je nisu naplatili drugim golom. Pet minuta prije kraja gosti poravnavaju iz prekida, a glavom gol zabija Mulac. U trenutku tog ubačaja  neshvatljivo je da su domaći igrači bili tako loše postavljeni, da nitko nije očekivao dugu loptu na drugoj stativi i da su tako naivno primili gol. Iako su gosti nekoliko puta zaprijetili na utakmici, ostaje dojam da je Međimurje bilo  bliže pobjedi, ali broje se golovi, a ne prilike.

Tijekom cijele utakmice domaći igrači imali su podršku od vjernih navijača “Anđela” koji su proslavili 10. rođendan te im ovim putem i mi čestitamo.

Međimurje: Koprić, Hudećek, Brcković, Novoselec, Knezović (od 54. Ceraj), Hlišć N., Hranilović, Ikić, Čikvar (od 63. Dodlek), Ivančić, Šimičić (od 85. Patafta)  Trener: Kristić

Rezultati 1 kola:

Međimurje – Orijent 1919 1:1, Sesveta – Cibalia 1:1

subota : Solin – Hrv. Dragovoljac, Kustošija – Dugopolje ( 17.30 ), Šibenik – Hajduk II ( 19 h ),

nedjelja : Dinamo II – Osijek II, Croatia – Dubrava Tim Kabel i BSK – Rudeš ( 17.30 )

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)