Međimurju jedan gol dovoljan za nova tri boda

Umjesto da su pobijedili s nekoliko golova razlike čakovčani su na kraju morali spašavati pobjedu

 U utakmicu protiv Bedema iz Ivankova Međimurje je ušlo desetkovano. Trener Kristić nije mogao računati na kažnjene Sabola i Ptičeka i ozlijeđene Hlišća, Malenovića i Šarića, a fizioterapeut Luka Sklepić uspio je nekako osposobiti Brckovića i Pataftu koji su igrali nezaliječeni.

I takvi već su mogli povesti iz prve akcije kada je Marciuš probivši desnu stranu centrirao, a Škvorc puca glavom tik pored stative. U prvom dijelu bolju igru okrunili su vodstvom u 19. minuti golom Munivrane. Ponovo je brzi Jan Marciuš probio desnu stranu zavrnuo loptu do Filipa Škvorca čiji udarac gostujući golman brani, lopta se odbija od  stative, na nju nalijeće Mario  Munivrana koji je posprema u mrežu za vodstvo 1:0 koje se na kraju pokazalo i konačnim rezultatom.  Da nije bilo više, kriva je dva puta stativa i jednom vratnica koje su se ispriječile nakon udaraca Škvorca.

U drugom dijelu gosti s više htijenja, promašili su nekoliko izglednih prilika. U tom periodu dominacije Bedema domaći su u nekoliko navrata mogli riješiti utakmicu. U 55. minuti Tkalčić je dubinskom loptom uposlio Munivranu koji sam kreće prema protivničkom golu, ali loše reagira. Nakon toga u 64. minuti poslije slobodnog udarca izvedenog iskosa s lijeve strane loptu u vlastitu mrežu skreće Režić, ali se jedan od igrača gostiju prije toga našao u zaleđu i na intervenciju pomoćnog suca Punčeca zgoditak je poništen što je izazvalo proteste u redovima Bedema.

Kada se činilo da će  najbolji domaći strijelac Škvorc zabiti gol i riješiti muka svoju momčad u 84. minuti nakon dobre akcije i dodavanja Patafte iz blizine dva  puta pogađa gostujućeg vratara Marijanovića. I sreća da se ono zlatno pravilo u nogometu ” kada ne zabiješ onda dobiješ gol”ovaj puta nije prenijelo na Međimurje jer su gosti u zadnjim minutama ispustili dvije prigode.

Prvo domaći vratar spašava mrežu u 85. minuti, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Marko Galoši vadi loptu ispod same prečke i bodovi ostaju u Čakovcu.

U redovima domaćih vjeruju da će se neki od ozlijeđenih igrača oporaviti jer se natjecanje nastavlja veću srijedu 25. travnja kada Međimurje odlazi na zahtjevno gostovanje u Pleternicu.

(Miljenko Dovečer, foto: Tin Tomanić)