Međimurju dva gola prednosti za uzvrat u finalu županijskog kupa protiv Nedelišća

U reprizi prošlogodišnjeg finala u  prvoj finalnoj utakmici Kupa Nogometnog saveza Međimurja u Čakovcu pred više od tristo gledatelja sastali su se trećeligaš Međimurje i  četvrtoligaš Nedelišće.

Nedelišće poučeno iskustvom iz prijašnjih duela s čakovčanima u prvom dijelu uglavnom se orijentiralo na obranu i kontranapad , a Međimurje koje je imalo puno veći posjed lopte dignulo je visoko bočne igrače Brckovića i Marcijuša te kontinuiranom igrom ugrožavalo Kocijanov gol.

Do vodećeg zgoditka Međimurje je imalo dvije prilike u kojima se našao Pataft . Prvu nije iskoristio u 21. minuti kada puca glavom pored stative, a drugu u 21. minuti nakon kornera.

Domaći su došli u vodstvo 39. minuti kada je Nino Brcković dubinskom loptom poslužio  Pataftu koji je zaobišao bespotrebno istrčalog Kocijana i pogodio za 1:0. Igrači Nedelišća u prvom dijelu niti jednom nisu ugrozili gol domaćina.

U drugom dijelu gosti su se otvorili, počeli su kombinirati i imali veliku priliku u 58. Minuti, ali Galoši je obranio udarac Panića koji se našao na sedam metara u stopostotnoj prilici.

Minutu prije kraja susreta, nakon proboja Munivrane koji ubacuje loptu u sredinu loše reagira Patafta i promašuje s pet metara.

Drugi gol su domaći postigli u prvoj minuti sudačke nadoknade kada  Marcijuš vraća  loptu Brckoviću koji s ruba kaznenog prostora precizno pogađa suprotni kut gostujućeg gola za 2:0. Tako na uzvrat u Nedelišću koji se igra za dva tjedna, 6. lipnja Međimurje odlaze s dva gola prednosti.

Igrači trenera – igrača Nedelišća Gorana Međumurca nisu  razočarali u ovoj utakmici i na kraju susreta obje momčadi ispraćene su pljeskom tribina na kojoj se našlo više gostujućih navijača.

Domaći trener nije bio do kraja zadovoljan.

– Rezultatom jesam zadovoljan ,pošto su se gosti branili cijelu utakmicu , ali smo u pojedinim fazama igre presporo odigravali tako da se gostujuća obrana uspjela konsolidirati .Nisam zadovoljan igrom vezne linije jer protok lopte nije bio dobar , ali za uzvrat imamo dobru prednost koju sigurno nećemo ispustiti , a  trofej pobjednika kupa i dalje će ostati  u našim vitrinama  – zaključio je Matija Kristić.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)