Međimurje visoko porazilo varaždinski Varteks u susjedskom derbiju

Veliki interes ovaj put pokazali su gledatelji za susjedski derbi između Međimurja i Varteksa. Na SRC Mladost okupilo se oko četiristo gledatelja, od toga najmanje polovica gostujućih.

Popularni White Stonesi navijači Varteksa njih dvjestotinjak tokom cijele utakmice bodrili su  svoje igrače.

Međutim to nije bilo dovoljno jer od prve minute igrači Matije Kristića nametnuli su ritam, bili su dominantni i stvorili sijaset šansi. Skoro svaka akcija domaćih nogometaša bila je opasna po gol Posavca.

Najviše se ispromašivao Škvorc koji je u tri navrata promašio nemoguće. Domaći su poveli u 17. minuti kada je nakon ubačaja Sabola iz slobodnog udarca najprisebniji bio kapetan Ivan Režić i iz blizine pogodio za 1:0. I drugi gol je pao iz prekida. U sudačkoj nadoknadi Sabol je izveo korner, a Ptiček se najbolje snalazi u gužvi i zabija za 2:0.

U drugom dijelu ista priča, Varteks se brani i pokušava kontrama, ali praktično nisu ni zapucali po golu. Do povećanja vodstva na 4:0 dolazi u 66. i 67. minuti golovima Škvorca na asistenciju Sabola i Munivrane  što je i konačni rezultat.

Ovom pobjedom Međimurje je i dalje na  trećem mjestu iza BSK – a , dok je Varteks sada pretposljednji s bodom više od Belišća . U slijedećem kolu Međimurje gostuje u Belišću , dok je Varteks domaćin drugoplasiranom BSK – u iz Bijelog Brda .

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)