Međimurje uspješno preko Maribora drugog dana turnira „Međimurec U-13“

Drugi dan međunarodnog nogometnog turnira Međimurec U-13 2018 otvorili su mađarski MTK Budapest i japanska Oxala Tokyo. Mađari su bili vrlo uvjerljivi sa 7:0, ali pravi dvoboj pun uzbuđenja uslijedio je odmah nakon toga.

Škola nogometa Međimurje Čakovec i Maribor pružili su partiju za pamćenje. Čakovčani koji se na terenu u Dunjkovcu/Pretetincu osjećaju kao kod kuće imali su svih 40 minuta glasnu podršku navijača. No, takva atmosfera nije preplašila Štajerce koji su uspješno parirali Međimurcima i dva puta stizali vodstvo čakovčana. Na kraju  je presudila kvaliteta naše Škole nogometa koja je u zadnjim sekundama zabila pobjedonosni zgoditak za slavlje 3:2.

S dvije pobjede iz dva susreta igrači u crveno crnim dresovima s pravom se imaju nadati dobrom rezultatu nakon susreta po skupinama. Osim na igralištu u Dunjkovcu/Pretetincu turnir  se igra i na stadionu u Nedelišću na kojem će se danas odigrati pet, a u nedjelju osam susreta.

Paralelno s glavnim turnirom na pomoćnom igralištu u Dunjkovcu igra se i turnir na mantinele u kategorijama U7, U8, U10, U12 i U14. Taj turnir je namijenjen školama nogometa sa sjevera zemlje, ali na njemu sudjeluju i ekipe iz Kine. Svečano otvorenja najznačajnijeg turnira nogometaša mlađih od 13 godina u ovom dijelu Europebilo je u 15 sati u Dunjkovcu/Pretetincu.

(Miljenko Dovečer, foto: md)