Međimurje upisalo minimalni poraz od mađarskog Siofoka

U sklopu priprema za prvenstvo, Međimurje nastavlja s odigravanjem pripremnih utakmica,  uglavnom izvan Čakovca zbog radova na atletskoj stazi SRC Mladost.

Ovaj puta domaćin je bio Polet iz Pribislavca na čijem igralištu  je Međimurje ugostilo mađarskog drugoligaša Siofok i upisalo minimalni poraz. Iako su dominirali i imali veći posjed lopte igrači Matije Kristića nisu bili efikasni bez obzira što su u prvom dijelu stvorili nekoliko izglednih prilika.

U 25. minuti  Ikić nakon ubačaja Ivančića volejem dobro puca, ali pored stative. U 35. minuti dubinsku loptu na pas Šimičića prima Ivančić, koji s desetak metara pogađa gostujućeg vratara. I kako to biva  kazna stiže pred kraj prvog dijela kada na jednu dijagonalu kasni mladi Hlišć,a napadač  Siofoka Terek iskosa pogađa suprotni kut.

U drugom poluvremenu unatoč dosta izmjena  ista priča, ali uz prilike Šimičića i Rališa rezultat  ostaje nepromijenjen. Očito će trener Međimurja Matija Kristić u narednim danima morati poraditi na završnici i poboljšati efikasnost. Zbog ozljeda nisu igrali Dodlek, Marić i Hranilović koji se ekipi priključuju naredni tjedan

Sastav :  Koprić, Knezović, Novoselec, Hajdinjak, Brcković, Hlišć N., Ceraj, Šimičić, Ivančić, Ikić, Zeljko ( Jesenović, Patafta, Cimerman, Malenović, Rališ, Hlišć S., Zanjko ).

Slijedeću pripremnu utakmicu Međimurje igra  nedjelje 28. srpnja protiv, još jedne mađarske ekipe, momčadi Heviza.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)