Međimurje u derbiju kola izgubilo u Bijelom Brdu

BSK je u derbiju kola pred dvjestotinjak gledatelja ugostio čakovečko Međimurje. Na neravnom terenu domaćin je pokušavao dugim loptama doći do gola Galošija. Kako nisu mogli iz igre sudac Lučić u dva navrata poklonio im je slobodne udarce u zoni šuta,ali su bili neprecizni.

U 27. minuti Međimurje je oštećeno za jedanaesterac koji nije dosuđen nakon očitog prekršaja nad Tkalčićem.Minutu kasnije dobar udarac Sabola s dvadeset metara brani domaći vratar Ilinčić.

U 41. Minuti BSK dolazi u vodstvo. Po desnoj strani lijepo se iz zadnje linije ubacio Periša zavrnuo loptu u sredinu na koju nalijeće Režić i posprema loptu u vlastitu mrežu.

U drugom dijelu prvu priliku imalo je Međimurje kada nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Režića na odbijenu loptu malo kasni Škvor, puca ali Ilinčić na vrijeme ulazi  u blok i sprječava izjednačenje.

Nakon toga u otvorenoj igri bez nekih prilika s obje strane, sve do 75. minute kada nakon povratne lopte iz  blizine Periša pogađa vratnicu, lopta se od zemlje odbija u polje ali sudac Lučić pokazuje na centar i kaže da je lopta prošla zamišljenu liniju. Nakon ove 2:0 pobjede BSK bježi u borbi za Drugu ligu Međimurju pet bodova. Do kraja prvenstva ima još devet kola i čakovčani nemaju više pravo na kiks.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)