Međimurje u Bijelom Brdu doživjelo prvi prvenstveni poraz

Bodovi na kraju zasluženo ostaju u Bijelom Brdu, iako je moglo završiti drukčije da su nogometaši Međimurja imali više prisebnosti u prvom poluvremenu u nekoliko situacija. Čakovčani  su bili posebno dobri u prvom dijelu sve do posljednje minute kada je BSK izjednačio iz dvojbenog jedanaesterca. Na početku igre Međimurje je prepustilo inicijativu domaćinu koji je pokušavao dugim loptama do gola Nemeca. Režić i  Pušić bez problema su otklanjali napade, a u kontrama preko brzih napadača ugrožavali domaći gol. Da su Marcijuš, Trojak i Brcković bili bolje koncentrirani čakovčani su mogli voditi. Ali ipak im uspijeva, u  jednoj situaciji u kontri, kada nakon prodora Marcijuš idealno upošljava Trojaka koji iz drugog pokušaja u 34. minuti dovodi Međimurje u vodstvo.

U posljednjoj minuti prvog dijela nesigurni sudac Župan iz Bjelovara dosuđuje dvojbeni prekršaj i pokazuje na bijelu točku, a Pušiću dodjeljuje žuti karton. Siguran realizator kaznenog udarca je Meter i na odmor se odlazi s  1:1.

To kao da je dalo polet domaćim igračima koji početkom drugog poluvremena pritišću gol Nemeca i već u 50. minuti vode 2:1. Gol je postigao Krajček glavom nakon ubačaja.

Domaći i dalje vrše pritisak što rezultira trećim golom kada nakon izgubljene lopte u sredini Horvat izbija sam pred Nemeca i pogađa za 3:1. Međimurje je do kraja samo uspjelo smanjiti golom Režića u 86. minuti.

Nakon pet odigranih kola Međimurje je još uvijek na visokom četvrtom mjestu s osam osvojenih bodova. U slijedećem kolu Međimurje u subotu 29. rujna od 19 sati u Čakovcu dočekuje Lučko.

Prije toga u srijedu 26. rujna u šesnaestini finala Hrvatskog kupa gostuje kod Varaždina. Utakmica počinje u 18 sati.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)