Međimurje (U-13) i Grafičar (U-15) najbolji na Međunarodnom košarkaškom turniru NOVA 2022.

Ekipa domaćina Međimurja u kategoriji Dječaka U-13 i ekipa Grafičara iz Ludbrega u kategoriji Pretkadeta U-15 pobjednici su tradicionalnog Međunarodnog košarkaškog turnira NOVA 2022. koji je u subotu i nedjelju odigran u odličnoj organizaciji KK Međimurje Čakovec u dvije čakovečke dvorane ETŠ-a, odnosno II. OŠ Čakovec.

Turnir je ove godine u dvije kategorije mlađih uzrasta okupio 12 ekipa iz 8 klubova koji su stigli na dvodnevni turnir u Čakovec iz Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Tako su u kategoriji U-13 igrali: Grafičar Ludbreg, Larus Zagreb, Medveščak Zagreb, Murska Sobota, UBSC Graz i Međimurje Čakovec, a u kategoriji U-15: Dinamo Zagreb, Dubrava Furnir Zagreb, Grafičar, UBSC i Međimurje.

Prvi dan turnira u subotu ekipe su igrale po skupinama, tako da je svaka ekipa imala zagarantirane dvije utakmice, dok su najbolje ekipe koje su ušle u završnicu imale još dva dobra testa uoči početka nove prvenstvene sezone.

U uzrastu U-13 polufinale su izborile ekipe Međimurja i Medveščaka iz grupe A i Larus i Murska Sobota iz grupe B. U kategoriji U-15 u završnicu su se plasirali Grafičar i Dubrava iz grupe A i Međimurje i UBSC iz grupe B.

Polufinalne utakmice donijele su zanimljivu i neizvjesnu borbu za svaku loptu i svaki koš, kako bi se izborila sama završnica, odnosno plasman u finale.

U obje kategoriji to je pošlo za rukom domaćoj ekipi Međimurja, tako da je ovaj rezultat u kvalitetnoj međunarodnoj i domaćoj konkurenciji potvrda kvalitetnog rada s mlađim uzrastima u Košarkaškoj akademiji našeg hrvatskog drugoligaša.

U konkurenciji Dječaka U-13 do naslova najbolje ekipe turnira stigla je naša ekipa Međimurja. U finalu je vrlo brzo preuzela vodstvo protiv zagrebačkog Medveščaka i na kraju sigurno stigla do pobjede rezultatom 48-39. Treće mjesto pripalo je Larusu koji je bio uvjerljiv protiv Murske Sobote.

U konkurenciji Pretkadeta U-15 zasluženo je slavila ekipa Grafičara iz Ludbrega koja je u finalu bila bolja od našeg Međimurja rezultatom 64-50. Treće mjesto osvojila je ekipa Dubrave Furnir koja je pobijedila austrijski UBSC 59-53.

Nakon završetka svih utakmica u sportskoj dvorani II. OŠ Čakovec održana je svečana podjela medalja i pehara koje su najboljima na turniru uručili župan Međimurske županije Matija Posavec, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec i predsjednik KK Međimurje Čakovec Krunoslav Posavec.

Kao jedan od najvažnijih zadataka u radu s mlađim uzrastima KK Međimurje Čakovec je promocija zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima uz razvoj i stvaranje mladih košarkaša.

Kao nadogradnja toga rada je organizacija ovog turnira, koji godinama kao međunarodna sportska manifestacija povezuje klubove i mlade sportaše iz naše i susjednih zemalja. Tako je bilo i ove 2022. godine.

KK Međimurje zahvaljuje svim klubovima kojima smo uputili poziv i koji su prihvatili sudjelovanje svih proteklih godina na našem turniru, kao i ove 2022. u kojoj smo opet nastavili s tradicijom njegovog održavanja, nakon što je nadamo se najteže nemilo vrijeme za sport i sportaše iza nas.

KK Međimurje Čakovec ovogodišnje izdanje turnira organizirao je u sklopu proslave 50 godina rada i djelovanja kluba i zahvaljuje svima koji su pomogli da organizacijski protekne na najboljoj mogućoj razini.

Zahvaljujemo također svim sponzorima, donatorima i roditeljima koji nesebično podupiru rad Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec, kao i lokalnoj zajednici Međimurskoj županiji, Zajednici sportskih saveza Međimurske županije, Gradu Čakovcu te Zajednici sportova Grada Čakovca koja je poduprla ovaj turnir kao prepoznatljivu sportsku manifestaciju u našem gradu.

REZULTATI

 

U-13

GRUPA A

Međimurje-Grafičar 50-26, Grafičar-Medveščak 42-39, Međimurje-Medveščak 36-47.

Poredak: 1. Međimurje, 2. Medveščak, 3. Grafičar.

GRUPA B

Murska Sobota – Larus 31-43, Larus-UBSC 40-7, Murska Sobota-UBSC 48-15.

Poredak: 1. Larus, 2. Murska Sobota, 3. UBSC.

POLUFINALE: Međimurje-M. Sobota 49-35, Medveščak-Larus 44-38.

FINALE: Međimurje-Medveščak 48-39. Za treće mjesto: Larus-Mursko Sobota 57-35.

Konačni poredak: 1. Međimurje, 2. Medveščak, 3. Larus, 4. Murska Sobota.

MVP turnira: Patrik Ostoja (Međimurje). Najbolji strijelac: Tomislav Vrbljanin (Medveščak).

 

U-15

GRUPA A

Grafičar-Medveščak 46-41, Medveščak-Dubrava 36-42, Dubrava-Grafičar 40-53.

Poredak: 1. Grafičar, 2. Dubrava, 3. Medveščak.

GRUPA B

Međimurje-UBSC 63-54, Dinamo-UBSC 43-54, Međimurje-Dinamo 62-30.

Poredak: 1. Međimurje, 2. UBSC, 3. Dinamo.

POLUFINALE: Grafičar-UBSC 39-35, Međimurje-Dubrava 52-49.

FINALE: Grafičar-Međimurje 64-50. Za treće mjesto: Dubrava-UBSC 59-53.

Konačni poredak: 1. Grafičar, 2. Međimurje, 3. Dubrava, 4. UBSC.

MVP i najbolji strijelac turnira: Filip Crnković (Grafičar Ludbreg).

 

KK Međimurje