Međimurje se porazom kod posljednjeg Belišća još više udaljilo od plasmana u Drugu ligu

Međimurje koje se bori za ulazak u 2. HNL gostovalo je kod nekadašnjeg prvoligaša Belišća koje se bori za opstanak u 3 HNL Istok .

Posljednjeplasirano  Belišće orijentiralo se na obranu i pokušavalo kontranapadima ugroziti gol Galošija. Na neravnom terenu gosti su imali veći posjed lopte i u uvodnom dijelu dvije prilike Škvorca i Munivrane. Sudac Matić olako je podijelio po dva žuta kartona svakoj ekipi. Međimurje je došlo u 27. minuti u vodstvo  nakon što je domaći stoper Pranjić vraćao loptu vrataru  Staniću koja je na grbavom terenu odskočila pred njim i završila u mreži.

Vodstvo je trajalo kratko jer već u sljedećoj minuti u dvojbenoj situaciji sudac dosuđuje kazneni udarac za domaće. S bijele točke siguran je Ratković.

Do kraja poluvremena po jedna šansa za svaku ekipu ali bez promjena.

Početkom drugog dijela ponovno je na sceni sudac Matić koji nakon što je Ratković pao u šesnaestercu ponovo dosuđuje jedanaesterac. I ponovo je siguran Ratković koji šalje Galošija u jednu, a loptu u drugu stranu za 2:1. Međimurje baca sve karte u napad i u takvoj igri ostavlja prostor domaćinu koji u zadnjoj minuti preko Paulića dolazi do pobjede 3:1. Ovim porazom Čakovčani su se još više udaljili od Druge lige pogotovo ako BSK u nedjelju pobjedi Varteks.

Još su tri kola ostala do kraja natjecanj , a Međimurje u sljedećem kolu dočekuje prvoplasiranu momčad Osijek II koja je već osigurala plasman u viši rang.

Prije toga u srijedu 23. svibnja u prvoj finalnoj utakmici kupa NSM u 17. 30 sati ugošćuje na SRC Mladost ekipu Nedelišća .

(tekst i foto : Miljenko Dovečer)