Međimurje s pobjedom protiv Đakova oprostilo se od svojih navijača koji će ih ubuduće gledati u 2. HNL

U posljednjem  30.  kolu 3. HNL Istok Međimurje je na stadionu SRC Mladost ugostilo Đakovo Croatiju.

Prvi dio protekao je u nadmoćnoj igri domaćina, međutim gosti koji su se orijentirali na obranu uspjeli su sačuvati mrežu. Đakovčani koji se bore za opstanak postavili su dva reda obrane ispred gola i osluškivali rezultat Varteksa iz Ždralova. U prvom poluvremenu vrijedi  zabilježiti samo dvije prave prilike, a obje propušta Škvorc kada umjesto u mrežu pogađa vratara  Piplicu.

Odmah na početku drugog dijela domaći  trener Matija Kristić uvodi brzog Munivranu umjesto Šarića koji i nedugo zatim dovodi Čakovčane u vodstvo. U 51. minuti Pajić dodaje loptu Munivrani koji na visini kaznenog prostora vara svog čuvara i preciznim udarcem pogađa suprotni kut za 1:0. Dvije minute kasnije vodstvo povećava Škvorc volejem nakon ubačaja Munivrane. Gosti se otvaraju i u 62. minuti Barukčić koristi kiks Ptičeka i sam ispred Galošija zabija za 2:1. Međimurje i dalje pritišće i stvara šanse a najopasniji u napadu su Škvorc, Munivrana i Tkalčić.

Najbolji strijelac Međimurja i drugi golgeter lige Filip Škvorc u 81. minuti nakon dodavanja Malenovića sam izbija pred Piplicu i povećava vodstvo na 3:1 što je i konačan rezultat utakmice. Po završetku veselje u oba tabora, Đakovo je porazom Varteksa ostalo u ligi, a Međimurje je završilo ovom pobjedom natjecanje na drugom mjestu i čeka potvrdu Izvršnog odbora HNS o statusu novog drugoligaša.

Igračima  Matije Kristića ovime sezona još nije završila,  u srijedu 3. lipnja  čeka ih uzvratna utakmica finala kupa Međimurskom nogometnog saveza protiv Nedelišća. Branitelji kupa odlaze na Trate s dva gola prednosti, a utakmica se igra od 17. 30 sati .

(tekst i foto Miljenko Dovečer)