Međimurje postavilo rekord i održalo tradiciju #CK10 – 900 trkača u petak utrčalo u suton i tako obilježilo prvi dan ljeta 

Gotovo 900 trkača u petak je u točno 21:06, utrčalo u suton i tako obilježilo prvi dan ljeta. 

Imamo predivnu tradiciju” rekao je Krešo Biškup, organizator “već punih pet godina u Čakovcu trčimo na prvi dan ljeta. Ove je godine ČakovečkI noćni cener, odnosno CK10, srušio sve rekorde, one po posjećenosti, po broju gledatelja, ali i po popularnosti!”

Točno 866 trkačica, trkača, klinaca na biciklima i rekreativaca je završilo ovu utrku s pričom. Sunčani dan, saharski pijesak u oblacima, suton i vrela ljetna noć označili su još jednu utrku s teškim uvjetima, no zato su tu bili međimurski vatrogasci koji su šmrkovima i vodenim topovima rashladili atmosferu.

Ova utrka je plod cjelogodišnjeg rada, ali i pomoći brojnih volontera, partnera i sponzora, ali i odličnih trkača koji već godinama su najvažniji dio ove priče. Sretni smo što su prepoznali bit ove utrke, ali i sretni smo što nam je domaćin Čakovec, grad koji podržava ovakve sportske i turističke projekte” dodao je Biškup. “Ove je godine s nama trčala i naša gradonačelnica, što je odličan primjer za sve trkače, rekreativce, one koji se možda dvoume, ili one koji se boje malog natjecanja, da dođu iduće godine. Jednostavno je – trčanje je sport za sve!”

Po peti puta za redom utrka je održana 21. lipnja, a ukupno je na dvije dionice istrčano točno 6010 kilometara.

Pobjednik CK10 muške utrke bio je Jurica Tomac ispred Andreja Hladnika i Luke Bartolića, dok je u ženskoj CK10 utrci pobjedu po četvrti put odnijela Sara Špiranec iz Pitomače ispred Čakovčanke Kristine Dudek i Branke Vidović Kostelac iz Siska.

U utrci IPC5K pobjeda je otišla u ruke Jana Kramera iz Slovenije ispred Vedrana Rešetara i Viktora Sabe, odnosno Niki Svetec ispred Ivane Zeljko i Iris Jambrešić.

Čakovečki noćni cener održat će se 2025. godine u subotu 21. lipnja, na prvi dan ljeta s početkom u 21:06 sati!

Krešimir Biškup