Međimurje postaje centar rukometa – tijekom 3 dana „Pozoj handball cup“ turnira 2000 mladih rukometaša i rukometašica odigrat će oko 350 utakmica

Međimurje će od petka, 27. kolovoza do nedjelje, 29. kolovoza biti centar rukometa zahvaljujući turniru „Pozoj handball cup“ koji će okupiti gotovo 2000 mladih rukometaša i rukometašica. Turnir će se održati u organizaciji Društva športske rekreacije Sportska subota, a detalje turnira na konferenciji za medije predstavio je njegov inicijator Davor Varga.

Rukometni turnir „Pozoj handball cup“ namijenjen je dječacima i djevojčicama od 10 do 17 godina. „Turnir je osmišljen po uzoru na velika sportska natjecanja Europe, s ciljem okupljanja djece i mladih, popularizacije sporta, promicanja zdravog načina života, kao i promocije Međimurja kao poželjne destinacije sportskog turizma.“, istaknuo je Davor Varga, inače profesor tjelesne i zdravstvene kulture i bivši rukometaš koji već dugi niz godina sudjeluje u provođenju sportskih aktivnosti na području naše županije. Uz Društvo športske rekreacije Sportska subota kao glavnog organizatora, partneri projekta su Muški rukometni klub Čakovec i Ženski rukometni klub Zrinski.

Rukomet u Međimurju ima svoju dugu tradiciju, a prvi početci ovog sporta u našoj županiji zabilježeni su 1924. Danas se Međimurje može pohvaliti trima rukometnim reprezentativkama – Nikolinom Zadravec i sestrama Paulom i Stelom Posavec te jednim reprezentativcem Nikolom Grahovcom, rođenom Međimurcu.

Međimurje je do sada bilo domaćin mnogobrojnih sportskih događaja svjetskog karaktera te će nam to iskustvo pomoći u organizaciji turnira i još bolje nas pozicionirati na karti sportskog turizma. Ovaj projekt koji se odvija uoči 2022. godine u kojoj će Međimurska županija obnašati titulu Europske regije sporta, ima tendenciju prerasti u tradicionalnu sportsku manifestaciju u Međimurju te postati dodatan turistički sadržaj koji će upotpuniti postojeću turističko-sportsku ponudu Međimurja i još snažnije nas profilirati kao destinaciju sportskog turizma.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec dodavši da će tijekom tri dana odvijanja turnira u Međimurju boraviti oko 2000 mladih rukometaša i rukometašica sa svojim trenerima i pratiteljima te će svi smještajni kapaciteti na području županije biti popunjeni.

Na turniru će sudjelovati čak 121 ekipa, točnije 74 muške ekipe i 47 ženskih ekipa iz cijele Hrvatske, kao i 2 ekipe iz Slovenije. Utakmice će se paralelno odigravati u 8 dvorana, od čega 7 u Međimurju i 1 u Varaždinskoj županiji.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini iskazala je ponos što će Čakovec i Međimurje biti domaćini ovog važnog događaja. „Pozoj handball cup odlična je ideja koju smo podržali od samog početka i vjerujem da će turnir s godinama postati istinski festival rukometa koji će okupljati mlade rukometaše i rukometašice iz cijele Europe.“

Turnir će početi u petak, 29. kolovoza u jutarnjim satima, u subotu slijedi grupna faza natjecanja i play off utakmice, dok će se finalne utakmice održati u nedjelju, 29. kolovoza u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

UO za poslove župana