Međimurje pobjednik Kupa NSM – i u uzvratnoj utakmici bolje od Nedelišća

Iako se Nedelišće potajno nadalo da može iznenaditi, novi drugoligaš Međimurje od početka se nametnulo.

Prvu šansu za branitelja kupa promašuje Munivrana kada u 7. minuti pokušava prebaciti Kocijana, ali neuspješno. Četiri minute kasnije Škvorc ide sam prema golu, ali u zadnji čas Pintarić blokira udarac.

U vodstvo Međimurje dolazi u 20. minuti.Š kvorc je prekinuo akciju domaćina, lopta na desnom boku dolazi do Munivrane koji vara svog čuvara, ubacuje pred gol do Škvorca koji je neumoljiv s 5 metara za 0:1.

Minutu iza toga još jednu priliku jedan za drugim propuštaju Patafta i Tkalčić. Nedelišće koje vrvi iskusnim igračima kreće po izjednačenje. U polju Slunjski, Filipović i Brlenić dobro kombiniraju ali u završnici su bezopasni.

U drugom dijelu Nedelišće ima veći posjed, ali napadi su jalovi, dok su Čakovčani konkretniji.

U 51. minuti iz voleja odlično s dvadeset metara puca Patafta, dobro reagira Kocijan i skreće loptu u korner.

Do povećanja vodstva dolazi u 56. minuti kada nakon izvedenog slobodnog udarca od strane Režića Kocijan odbija loptu na koju nalijeće Munivrana i zabija za 0:2.

Nedelišće je moglo smanjiti nekoliko minuta kasnije, ali neprecizan je Vibovec koji je zamijenio ozlijeđenog Pintarića.

Treći gol Međimurje postiže u 64. minuti u brzoj kontri kada Munivrana nesebično poslužuje Pataftu koji zaobilazi domaćeg vratara i poentira za 0:3.

Domaćin koji je dobro igrao u polju uspijeva u nekoliko minuta to i kapitalizirati i smanjiti vodstvo gostiju. Prvo nakon proboja Mesarića u 76. minuti smanjuje Šimunić, a tri minute kasnije agilni Mesarić vara svog čuvara i vratara Galošija i zabija za 2:3 što je i konačni rezultat finala.

Sveukupnim rezultatom 5:2 Međimurje zasluženo odnosi trofej pobjednika Kupa.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)