Međimurje ostalo bez tri boda u sudačkoj nadoknadi

S teškog gostovanja u Šibeniku kod pretendenta za naslov Međimurje se vraća s bodom.

Prvih pola sata postojala je samo jedna ekipa, Čakovčani su zagospodarili terenom i u 21. minuti imali već dva gola prednosti. S većim posjedom lopte i kontinuiranim napadima Međimurje stvara šanse i u 15. minuti dolazi u zasluženo vodstvo. Nakon brze akcije Marića i Munivrane ovaj potonji ubacuje loptu u kazneni prostor gdje ju dočekuje Marcijuš koji zabija za 0:1.

Gosti nastavljaju s dominacijom i ubrzo povećavaju vodstvo u 21. minuti. Nakon ubačaja Brckovića s lijeve strane precizan je Munivrana koji glavom posprema loptu u mrežu. Da je deset minuta kasnije nakon solo prodora Pajić zabio utakmica bi vjerojatno bila riješena.

Domaćini se bude u posljednjim minutama poluvremena i u dva navrata promašuju nemoguće, a i golman Nemec je na visini zadatka.

Ono što nisu uspjeli u prvom dijelu Šibenčani nadoknađuju u drugom. Već u 48. minuti golom Princea smanjuju na 1:2. Do kraja utakmice veliki pritisak domaćina koji preskaču igru i pokušavaju iz mnogobrojnih prekida koje je vidio samo sudac Titlić iz Splita. Kad se činilo da će tri boda otići u Čakovec domaćini izjednačuju nakon prekida.U trećoj minuti sudačke nadoknade loptu pred gol ubacuje Kukec, a u gužvi se najbolje snalazi domaći stoper Pandža koji poravnava na 2:2.

Među petstotinjak gledatelja na Šubićevcu bilo je i trideset navijača Međimurja od kojih većina živi i radi u obližnjim Vodicama. Oni su vatreno bodrili naše igrače tijekom cijele utakmice.

Podjelom bodova na kraju su sretni i zadovoljni i jedni i drugi.

Nakon tri kola igrači Matije Kristića sa sedam osvojenih bodova pri samom su vrhu 2. HNL.

Sljedeći petak Međimurje je u 4.kolu domaćin Sesvetama, a prije toga u utorak u sklopu kupa MNS gostuje kod Radničkog u Gardinovcu.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)