MEĐIMURJE OČEKIVANO BOLJE OD RUDARA

Jučer je odigran susret između košarkaša Rudara i Međimurja u četvrtfinalu Kupa Međimurja “Krešimir Ćosić“. Slavili su gosti iz Čakovca rezultatom 40:91 te se plasirali u polufinale, a naši su košarkaši odigrali odlično prvo poluvrijeme unatoč izostanku Marka Bedija i Saše Dodleka.

Rudar-Međimurje 40:91 (12:14, 15:21, 6:33, 7:23)

Rudar: Brodar, Rošić Novak 5, Perčić 2, Vojković 12, Antolović, Gönc 4, Bogdan, Dobranić, Nerer, Radiković 17.

Nisu niti gosti doputovali kompletni na susret. Igrali su bez ozlijeđenog prvog organizatora igre Marija Novaka-Mareka zbog ozljede koljena, a nedostajao je i najiskusniji u momčadi, centar Mario Novak-Medo, ali Međimurju se ti izostanci nisu osjetili pošto imaju široku klupu.

Iskoristili su ležeran ulazak u utakmicu košarkaši Rudara i potpuno ravnopravno odigrali prvu četvrtinu koju dobivaju gosti s minimalnih 12:14. Rudar je nastavio dobro i u drugoj četvrtini, a dvije minute do kraja prvog poluvremena naši su košarkaši čak i poveli s 25:24. Tada je Međimurje pritisnulo malo u obrani, pogodili su trice i na odmor odlaze s osam poena prednosti, točnije 27:35.

Drugo poluvrijeme potpuno druga priča, Međimurje je iz svlačionice izašlo odlučnije i još agresivnije, a drugih su 20 minuta dobili s uvjerljivih 13:56 za očekivanu pobjedu na kraju.

Najbolji u redovima Rudara bio je Tomislav Radiković s 17 poena, a 12 je ubacio Matija Vojković. Svidio se i junior Jan Rošić Novak koji je bio vrlo borben, a pogodio je i jednu tricu te dvicu. Spomenimo i našeg Alena Vargu u redovima Međimurja koji je odigrao solidnu utakmicu i ubacio 13 poena svojim “dojučerašnjim“ suigračima.

Trener Rudara Saša Repalust rekao nam je kako je zadovoljan, ali i da još uvijek fali discipline i koncentracije dok se ostane bez snage što je bio slučaj i u prvom prvenstvenom kolu protiv Čakovec Globetke, ali te bi se stvari trebale ispravljati kako sezona bude odmicala.

Sljedeći susret Rudar opet igra doma, a riječ je o 2. kolu C-1 lige. Protivnik je Lepoglava, momčad protiv koje se može igrati i doći do prve prvenstvene pobjede. Sastav Lepoglave je u prvom kolu upisao poraz kao i Rudar. Izgubili su uvjerljivo na domaćem terenu od Preloga s 60:82. Susret je na rasporedu u subotu 24. listopada s početkom od 19 sati. Dođite i podržite naše košarkaše!

(Teo Cilar, foto Alen Galović Shpyro)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed

unnamed (14)