Međimurci na 23. Državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH “Velika Gorica 2018.“

22. rujna Podružnica UDVDR-a RH Zagrebačke županije u Velikoj Gorici je ugostila više od tisuću natjecatelja dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz svih hrvatskih županija na tradicionalnom 23. Državno športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice. Na državnom natjecanju je nastupila i ekipa podružnice Međimurske županije sa natjecateljima koji su svojim rezultatima na županijskom natjecanju održanom 23.6.2018. u Ivanovcu stekli pravo nastupa.

Dragovoljci i veterani su svoje snage, umijeće i vještine odmjerili u osam sportskih disciplina. U malome nogometu međimurski branitelji bili su 15., u potezanju konopca su osvojili 17. mjesto, u streljaštvu su bili 3., kuglanju 13., šahu 15., boćanju 15., stolnom tenisu 5. i u elektronskom pikadu- braniteljice 6.mjesto.

Najbolji rezultat postigla je ekipa u streljaštvu zračna puška osvojivši 3. mjesto u sastavu Dražen Hajdinjak, Robert Car i Zvonimir Špiranec.

Zbrojem osvojenih bodova po sportskim disciplinama prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina  Zagrebačke županije, drugo mjesto  Sisačko-moslavačka županija, treće mjesto Varaždinska županija, dok su Međimurci u ukupnom plasmanu ostvarili osrednji  rezultat i osvojili 12. mjesto od 21 ekipe.

Iduće godine domaćin natjecanja je Podružnica Osječko –baranjske županije.

 

Tajnik podružnice: Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.

Foto:  D. Tkalec, S. Horvat