Mažoretkinje Murskog Središća na 23. Državnom prvenstvu izborile odlazak na Europsko prvenstvo u Italiju

Nakon višemjesečnih priprema što organizatorskih kao domaćini, a što koreografskih kao natjecatelji mažoretkinje Murskog Središća kao dio Hrvatske reprezentacije prvog i najstarijeg saveza mažoretkinja HRSAM-Hrvatski Savez mažoretkinja, prekrasnu plesnu priču završile su izvrsnim rezultatima i plasmanom na Europsko prvenstvo koje će se u listopadu odvijati u Italiji.

Kroz protekla tri dana u najsjevernijem gradu Hrvatske mnogi su ostali zatečeni i iznenađeni vidjevši spoj mladosti, izvanredne energije i pozitive na jednom mjestu. Na 23.po redu državnom prvenstvu u mažoret plesovima mnogi su posjetioci od jutarnjih do kasno popodnevnih sati mogli pogledati prekrasne izvedbe od onih najmlađih do onih starijih, iskusnijih, od solo točaka s rekvizitima do stupovnih i marširajućih koraka grupa i timova iz cijele Hrvatske. Svi su svojim koreografijama uvježbanim do savršenstva pokušali zadiviti suce i postići što bolje rezultate i plasman, a koji bi ih poveli put europskog prvenstva. Domaćinima ,mažoretkinjama Murskog Središća to je uspjelo u čak tri koreografije, dok su se i u ostalih devet plasirale na 8 mjesto po broju osvojenih medalja od ukupno 20 timova.

Tako su na ovom državnom prvenstvu osvojile:

ZLATO-kategorija POMPONI -jedinstvena skupina -plasman na Europsko prvenstvo

ZLATO-kategorija BATON FLAG-seniori-plasman na Europsko prvenstvo

SREBRO-SOLO S REKVIZITIMA najmlađi-Zala Bedić-plasman na Europsko prvenstvo

BRONCA-kategorija TRADICIONALNI MAŽORET PLES MINIME MLAĐE

BRONCA-kategorija TRADICIONALNI MAŽORET PLES MINIME STARIJE

Pomponi najmlađi: 4 mjesto

Solo s rekvizitima kadet Gita Podgorelec : 4 mjesto

Solo s rekvizitima-junior  Nera Hranilović : 9 mjesto

Solo s rekvizitima-junior Eva Vraga : 12 mjesto

Solo s rekvizitima -senior Taša Goričanec : 7 mjesto

Duet s rekvizitima juniori: Laura Hranilović i Saša Matić: 6.mjesto

Tradicionalni mažoret ples juniori: 8 mjesto

Te pehar za FAIR PLAY .

Na svečanom zatvaranju prvenstva nakon postrojavanja svih timova gledatelji i natjecatelji uživali su u koreografijama gostiju.

Prvo su nastupale najmlađe i najslađe članice vrtićke skupine Središćanskih mažoretkinja,nakon njih koreografiju su izvele svjetske prvakinje iz Rima i Milana,inače članice plesnog studia Vivona,dok je Saša Matić članica gimnastičkog kluba FLIK ŠENKOVEC, izvela  acrobatic dance koreografiju Tatjane Stojiljković.Na samom kraju čina zatvaranja nastupio je i nacionalni team hrvatskog twirling saveza ,a koji čine twirling plesači iz cijele Hrvatske .

I danas kad su se počeli slijegati dojmovi osjećamo veliki ponos da osim na samom natjecanju i dvorani koja je sva tri dana bila prepuna natjecatelja, pratnji i posjetitelja stižu pohvale iz svih dijelova Hrvatske o izvanrednoj organizaciji ,neopisivo dobrom gostoprimstvu domaćina i hvale vrijednoj potpori svih koji su za ovaj događaj „disali“, radili i bili kao jedno.

VELIKO HVALA SVIMA KOJI STE NA BILO KOJI NAČIN SUDJELOVALI U ORGANIZACIJI I OSTVARENJU ODRŽAVANJA 23.DRŽAVNOG PRVENSTVA U MAŽORET PLESOVIMA-MURSKO SREDIŠĆE 2019!!!!

(tekst: Lara Podgorelec, predsjednica Udruge mažoretkinja M. Središće, foto: Tin Tomanić,GMS)