Mato Kljajić i slijedeće četiri godine na čelu županijske sportske zajednice

Dosadašnji predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić i sljedeće četiri godine obnašat će tu funkciju. Odlučila je tako Skupština Zajednice na izbornoj sjednici održanoj u srijedu u Sportsko gimnastičkom centru ATON u Nedelišću. Svi prisutni skupštinari, njih 30 jednoglasno je podržalo kandidaturu Mate Kljajića da i u mandatnom razdoblju 2020.-2024. vodi najviše županijsko sportsko tijelo. Kljajić se zahvalio na ukazanom povjerenju rekavši kako je to ujedno i pozitivna ocjena njegova dosadašnja dva mandata kao predsjednika.

– Odradili smo puno dobrih stvari vezanih za sport u Međimurju. Bilo je i problema, ali na kraju sve započeto smo uspješno završili. Uvijek smo na raspolaganju i klubovima i savezima, dajemo sve od sebe – kazao je. Govoreći o financijama podsjetio je kako se u proteklom mandatu, zahvaljujući podršci županije i župana, sve ispoštovalo u dogovorenom roku. – Podjela sredstava je bila pravedna i transparentna sukladno svim pravilnicima i tu smo napravili maksimalno korektan posao – naglasio je. Kljajić je svoj plan rada kojeg je napisao na četiri stranice predstavio ukratko kazavši kako će se i dalje boriti na svim frontovima da sport u Međimurje ide na bolje. Govoreći o pandemiji koronavirusa pak je poručio kako je najvažnije da svi ostanu živi i zdravi.

– Bit će određenih smanjenja i sukladno tome napravit ćemo rebalans proračuna. Bit će teško, ali preživjet ćemo. Nadamo se kako je pandemija iza nas –  optimistično je poručio. Kljajić je za dva dopredsjednika predložio Maria Vukoju i Zoran Pfeifera kazavši kako je s njima i do sada odlično surađivao te da nema potrebe mijenjati tako dobru ekipu. Skupština je jednoglasno podržala taj prijedlog za najbliže suradnike, kao i za preostalih osam članova Izvršnog odbora kojeg će uz Kljajić, Vukoju i Pfeifera činiti: Bojan Ružić, Anđelko Crnčec, Darko Jambrović, Danica Korunić, Jadranko Kirić, Adriano Marciuš, Ivan Horvat i Danijel Perčić. U Nadzorni odbor izabrani su Matija Novak za predsjednika, te Josip Freiler i Tea Kolarić za članove. Skupština je odlučila da predstavnik Zajednice u Skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora bude Mario Vukoja. 

tekst: Miljenko Dovečer, Foto: Zsus Međimurja