Mato Kljajić i slijedeće četiri godine na čelu Međimurskog nogometnog saveza

U srijedu 12. prosinca u čakovečkom hotelu Park održana je izborna Skupština Međimurskog nogometnog saveza na kojoj je dosadašnji predsjednik Mato Kljaić ponovo izabran za prvog čovjeka međimurskog nogometa na razdoblje od četiri godine. Naime, 65 delegata s 229 glasova dalo je Kljaiću jednoglasnu podršku da i dalje vodi Savez. Tako je nova Skupština sastavljena od 78 predstavnika koji ukupno imaju pravo na 252 glasa. Novi članovi sa svojim delegatima su NK Zebanec i novoosnovana Udruga delegata.

Na Skupštini su osim predsjednika izabrani i dopredsjednici saveza Marijan Uršanić (NK Međimurje), Tomislav Kralj (Polet, SvetiMartin) i Damir Dominić (Galeb, Oporovec), dok su za preostalih devet članova Izvršnogodbora jednoglasno potvrđeni  Zlatko Rajf (Rudar, Mursko Središće), Mišel Ganzer (Međimurec, Dunjkovec-Pretetinec), Nikola Košir (NK Nedelišće), Ivan Kos (Graničar, Kotoriba), Miljenko Bakač (Zasadbreg 77), Boris Novak (Sloga, Štrigova), Ivan Cerovec (Budućnost , Miklavec) , Robert Čižmešija (Graničar , Kotoriba), Ivan Mezga ( ŽNK Katarina Zrinski). U Nadzorni odbor izabrani su, kao predsjednik Dražen Srpak i kao članovi Darko Zamuda i Josip Šegović.

Na Skupštini  je  predstavljen  plan  rada  i financijski  plan za  naredno  razdoblje, ali i napravljen  osvrt  na  minule četiri  godine.

Nakon  što  je  dobio  novi  mandat  Mato  Kljajić  je  rekao:

– Kada  imate  jednoglasan  izbor  onda  je  to  lijepa stvar.  Podrška  je velika  i to  me  ispunjava  zadovoljstvom  i  obvezuje za  moj  daljnji  rad. Podršku  tumačim da smo  mi  protekli mandat dobro  i  uspješno odradili,  ako je  tako  onda  sam  sretan i  zadovoljan i  nadam se da idemo  dalje  u  nove  pobjede.

O  planovima  Kljajić  dodaje: – Prioritet su djeca i rad s mladima. Tu smo napravili velike pomake i tako će biti i ubuduće.  U našoj  županiji  je  jako  bitno što  nemamo teren s  umjetnom  travom  i  u zimskom razdoblju  kad su kiše,  blato,  snijeg imamo problem  jer  se  nemaju  gdje igrati  nogometne  utakmice.  Klubovi  odlaze  u Sloveniju i druge  županije  i  plaćaju  nogometne  terene  da  bi  uopće  mogli  odigrati  nogometnu  utakmicu.  Imamo zainteresirane  predstavnike  gradova  i  nadamo  se  da  ćemo u suradnji  s njima  to i  napraviti.

Osim gostiju iz HNS -a skupštini su prisustvovala i sva tri međimurska gradonačelnika. Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač u ime svih načelnika i gradonačelnika Međimurja pohvalio je rad Međimurskog nogometnog saveza. Istaknuo je kako bi bilo dobro da i sam HNS ima više sluha za infrastrukturne projekte u koje se u Međimurju moraju uložiti financijska sredstva, a općine i gradovi i dalje će pomagati nogometne klubove i raditi za dobrobit međimurskog nogometa.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)