Mateo Šupljika i Dino Murković pristupili Rudaru, Marko Šoltić napustio klub

Nogometaši  NK „Rudar“ momentalno miruju što se tiče zajedničkih treninga i druženja. Korona polako uzima svoj danak. Međutim u očekivanju boljih vremena igrači provode samostalne treninge prema naputcima trenera Dražena Škvorca.

U isto vrijeme ne miruje ni rukovodstvo kluba na čelu s predsjednikom Damirom Cilarom.  Radi se na dovođenju igrača na deficitarnim pozicijama, pa su tako u klub pristigla iz slovenskog drugoligaša  „Nafte 1903“ iz Lendave  dva mlada kvalitetna igrača Mateo Šupljika i Dino Murković.

Mateo Šupljika iz Svete Marije  igrač je koji  se već nalazio u kadru seniorske ekipe lendavskog drugoligaša iako još uvijek vrlo mlad rođen 2001. godine. Polivalentan je igrač koji može odigrati više pozicija u obrani (stoper, zadnji vezni, bočni)  te će kao takav sigurno biti od velike pomoći ekipi.

Dino Murković je domaći dečko, igrač koji je ponikao u mlađim kategorijama  ŠN „Rudar“, ali je svoj nogometni put  nastavio u Nafti da bi se sada vratio u svoj matični klub. Nastupao je za juniore NK „Nafte“, igra na poziciji stopera i velika je perspektiva, pa njegov povratak veseli sve u klubu. Od njega se očekuje da s vremenom postane jedan od dugoročnih nositelja igre u klubu s obzirom na to da se radi o igraču rođenom 2002. godine .

Marko Šoltić dugogodišnji nositelj igre Rudara i uzor što se tiče odnosa i ponašanja prema  klubu, nažalost odlučio je napustiti klub i nogometnu sreću potražiti u inozemstvu.  Odlazak u Austriju bit će za njega jedno novo iskustvo i iz kluba mu se najljepše zahvaljuju za sve ono što je učinio za njega te mu žele puno uspjeha i sreće na daljnjem nogometnom putu , a vrata kluba bit će mu uvijek otvorena odluči li se za povratak.

(tekst: zr, foto: dc)