Marko Sambolec šesti u Europi na konju s hvataljkama

Marko Sambolec završio je Europsko juniorsko prvenstvo u gimnastici na šestom mjestu na konju s hvataljkama. Mladi član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan odradio je odličnu vježbu u današnjem finalu i za to dobio ocjenu 13.466. Rezultat je odličan, ali mogao je biti i još bolji. Naime, Sambolec je tijekom vježbe napravio jedno kolo viška. To ga je koštalo desetinke ocjene. No, i s ovakvim rezultatom u čakovečkom gimnastičkom klubu su zadovoljni, a najviše je bio oduševljen sam Marko.

– Jako zadovoljan jer nisam očekivao rezultat i sam plasman u finale me jako iznenadio. Svi ovi dani u Škotskoj samo su mi dali dodatni poticaj da i u budućnosti još više treniram kako bi napravio bolje rezultate“ -izjavio je šesti s Europskog prvenstva.  Treneri su pohvalili nastup jer je popravio ocjenu, a i napredovao je za dva mjesta.

– Finale je bilo izrazito kvalitetno jer nitko od osmero juniora nije palo s konja i nije bilo puno pogrešaka. Nismo planirali medalju, Marko je pokazao karakter jer je nakon odlično odrađenih kvalifikacija ponovio izvedbu i u finalu.  Trebao je biti još jedno mjesto više jer  Armenac, koji je bio treći, nije zaslužio  medalju. Jedini je pogriješio, ali suci to nisu sankcionirali –  izjavio je nakon finala jedan od dvojice trenera Mario Vukoja.

Drugi trener Igor Kriajimski za prvi nastup Sambolca na velikom natjecanju kazao je kako nije moglo bolje.

– Nismo očekivali finale, bili bi zadovoljni s 12. mjestom. Nije imao tremu, jedina pogreška bilo je to kolo koje vide samo profesionalci. Definitivno ima perspektivu i vremena da bude još bolji,  a zadnjih godinu dana je puno napredovao –  rekao je.

Zlato je osvojio Talijan Edoardo De Rosa s ocjenom 14.066. Drugi Hrvat u finalu Mauro Nemčanin bio je peti. Poruka hrvatskih trenera s Europskog prvenstva koje se održava u Glasgowu bila je jasna: Za budućnost hrvatske gimnastike ne treba brinuti jer imamo nasljednike i Udea i Seligmana.

(Miljenko Dovečer, foto: GK MZ-M)