MARIO RAJF SVOJIM OBRANAMA IZLUĐIVAO BJELOVARČANE

NK RUDAR – NK BJELOVAR  0:0

U osmom kolu 3.HNL sjever prisustvovali smo okršaju između Rudara i lidera na tablici Bjelovara. Kako su već i u najavi utakmice rekli, gosti u Središće dolaze po bodove koje su već unaprijed uknjižili. Takve su bile njihove izjave u medijima.

Vrlo prepotentno i sa omalovažavanjem ušli su u utakmicu, a ponašanje igrača kao i nekolicine njihovih gledatelja bilo je isto. Po svemu što smo vidjeli danas, bjelovarčani ni u čemu nisu opravdali ulogu favorita.

Sam susret odigran je u vrlo napetoj atmosferi čemu je pridonio arogantan stav gostiju kao i nesnalaženje suca u takvoj situaciji. Bila je to vrlo borbena utakmica sa obostranim šansama, a treba istaći da bez obzira na sva događanja na terenu,  rezultat utakmice je realan.

Sudac je podijelio čak osam žutih kartona od kojih je dva zaradio Zadravec M. što mu  automatski donosi  isključenje u 80.minuti.

Toliko o samoj utakmici. Posebno želimo naglasiti nekulturno i neodgovorno ponašanje gostujućih navijača koji nisu željeli platiti ulaznice što je povrijedilo domaćine s obzirom da se zna da je publika Rudara vrlo korektna što  se tiče gostovanja, gdje ih odlazi oko 50-70 i svugdje dobro napuni kasu domaćina. Ovo je bio još jedan od načina omalovažavanja gostiju prema domaćinu.

Spomenimo i to da je danas sa igrališta Šuderka išao i prvi live stream  prijenos sa manjim poteškoćama u tonu. Muralist je već dobio prve pozitivne reakcije na tu akciju, naročito iz inozemstva.

Slijedeću utakmicu Rudar igra iduće subote u Slatini i kako smo saznali, zbog duljine puta neće se organizirati autobusni prijevoz za navijače.

I za kraj čestitke igračima Rudara na velikom osvojenom bodu protiv  lidera, a naročito najboljem igraču utakmice, domaćem vrataru Mariu Rajfu koji je za to najzaslužniji

                                                                            (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)