Mali nogomet: 5. Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele u Atonu

I ovih Božićnih i Novogodišnjih blagdana, pozornost sa nogometnih terena seli se u Aton, gdje će se održati, sad već tradicionalno, 5. Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele.

Prvenstvo će se održati od 23.12.2019.-05.01.2020 godine. Prijave traju do 15.12.2019., a igra se u tri kategorije: seniori, veterani i U11 (2009. i mlađi). Javno izvlačenje ekipa po skupinama održat će se 17.12.2019. u Atonu. Prošlogodišnje prvenstvo okupilo je 55 ekipa i više od 15 000 gledatelja što je dovoljan podatak da je ovakav format natjecanja pun pogodak,

Prije samog prvenstva, po četvrti puta za redom, održat će se  „ATON LIMAČ KUP“, u razdoblju od 17.12.2019. do 22.12.2018. godine u  suradnji NGC ATONA sa ŠN Međimurec/Sloboda i Općine Nedelišće, a nastupat će nogometaši u 5 kategorija i to U7, U8, U11, U13, U15 i U17.
Djecu očekuju odlični uvjeti jer će se turnir odigravati na terenu sa umjetnom travom sa mantinelama na kojem će se odigravati i Zimsko prvenstvo Međimurja u
na mantinele. Za sve ekipe osigurana je hrana i piće, dok za najbolje momčadi biti će osigurani pehari i medalje te vrijedne nagrade. Svaki dan odigravat će se razigravanje po kategoriji, a posljednji dan turnira u nedjelju 23.12.2019. predviđen je za polufinalne i finalne susrete.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić je rekao: ‘Veselim se ovom događaju. Korektno surađujemo s djelatnicima Atona i očito je da smo pogodili. Imamo puno publike, dobar nogomet, priču koja je dobra. Vjerujemo da možemo još bolje, otvoreni smo za sve prijedloge u cilju da bude što bolje.

Po ovom događanju prepoznatljivi smo u Hrvatskoj, imamo posebnu nogometnu priču na umjetnoj travi s mantinelama. Proteklih godina bilo je puno ekipa i uvjeren sam da će tako biti i ove. Kod mlađih dobnih kategorija promijenili smo dobnu skupinu kako bi bilo još više ekipa i njihovih roditelja kako bi ovo sportsko natjecanje bilo i obiteljsko druženje.

Pozivam ekipe iz Međimurja da se prijave i dođu. Nakon Svjetskog prvenstva gdje je naša reprezentacija bila srebrna plasirali smo se i na Europsko prvenstvo nakon pobjede nad Slovačkom u Rijeci. Nogomet je in, želimo da tako bude i tijekom blagdana u Atonu.’

STEVICA TKALČEC: ‘Nagrade su još bogatije i samo u novčanom obliku’

Direktor Atona Stevica Tkalčec je u najavi turnira rekao: ‘Zahvaljujem Međimurskom nogometnom savezu što su prihvatili početnu ideju i izašli nam u susret. Inicijativa je postojala i puno ranije nego što smo krenuli u ovu priču. Kako je sve veći interes djece uoči glavnog turnira organiziramo i Aton limač Kup. Sve ideje i sugestije su i dalje dobrodošle. Ovaj turnir je velika promocija nogometa pa je i sam izbornik Zlatko Dalić ostao oduševljen onime što je vidio kod nas. Novost je što je fond nagrada isključivo novčani i još bogatiji, ali za sada neću o detaljima. Zahvaljujem generalnom sponzoru Agraria Marketu.’

DARIO GLAVINA: ‘Aton limač Kup ima kategoriju više i igrat će se dan dulje’

O Aton limač Kupu više je rekao Dario Glavina: Ideja o organiziranju Aton limač Kupa potekla je nakon prvog prvenstva nakon što je bilo interesa kod mnogih mlađih dobnih kategorija koje nisu mogle sudjelovati na turniru. Zahvaljujem na suradnji NŠ Međimurec – Sloboda i  Općine Nedelišće te posebno predsjedniku ŠN Međimurec – Sloboda Samiru Kozaru i donačelniku Općine Nedelišće Željku Kacunu.

Želja nam je da ponovno stvorimo atmosferu u dvorani kao i prošle godine, gdje su roditelji, bake, djedovi, prijatelji svim srcem i transparentima navijali za svoje male nogometaše.

(Miljenko Dovečer, priopćenje, Foto: Sgc Aton)