MAĐARI “POPILI” ŠESTICU !

Stotinjak gledatelja provelo je vrlo ugodnu subotnju večer na međunarodnoj prijateljskoj nogometnoj utakmici između domaćeg RUDARA i LENTIJA iz susjedne Mađarske. Lijepo vrijeme, dobra atmosfera i nadasve odličan nogomet, obilježilo je ovaj susret u kome je Rudar pobijedio sa 6:1.

Iako je Lenti član 4. Mađarske nogometne lige, razlika u kvaliteti bila je očigledna. Gosti iz grada od 25 000 stanovnika bili su podređeni lapornikima cijelu utakmicu, a upitnik je jedino bio koliko će puta vaditi loptu iz svoje mreže. Trener Srša radi odličan posao. Igra ima glavu i rep, ekipa je izvrsno posložena i uigrana. Dečki daju sve od sebe te smatramo da će kao novi trećeligaši biti najugodnije iznenađenje. Bivši predsjednik Srpak, valjda u šali, najavio je čak pohod na 2. ligu. Sa ovakvom upravom, igračima, trenerom i posebno navijačima možda ni to nije neizvedivo.

Rudar je nastupio u sljedećem sastavu: Rajf M., Kovačić, Šprajc, Vuri, Županec, Šoltić D., Novak, Zadravec, Horvat, Šoltić N., Šoltić M., Rajf R., Vurušić S., Knežević, Rožman, Podgorelec

Za Lenti su igrali: Balog, Feher, Kozar, Cigan, Kančal, Sarkan, Kovač, Orban, Nedelko, Požgaj, Kiš, Sebok, Hajdli, Kočiš, Ronasi

Pogotke za Rudar postigli su Knežević Hrvoja i Zadravec Matija po dva puta i jednom Novak Filip i Šoltić Dario, dok je počasni pogodak za goste iz Mađarske postigao Feher Bence.

U nedjelju 21.07.2013. Rudar igra prijateljsku utakmicu u Hlapičini sa domaćom Murom. Susret počinje u 18,00 sati.